Zdrav za 5: Održana predavanja o štetnosti uporabe alkohola u OŠ Ivane Brlić-Mažuranić

U Osnovnoj školi Ivane Brlić Mažuranić u Virovitici održana su predavanja preventivnog projekta „Zdrav za 5“. Predavanja je vodila Ana Kratohvil Katić, policijska službenica za prevenciju, Policijske uprave virovitičko-podravske. Tema predavanja bile su štetne posljedice i kaznenopravni aspekti zlouporabe alkohola, a slušali su ih učenici osmih razreda.

Zdrav za 5 IBM VTC 3

Sudjelovanjem u predavanju, učenici su dobili spoznaje o štetnosti uporabe alkohola, posljedicama koje alkohol donosi u toj životnoj dobi i kako alkohol utječe na ponašanje i konačne prekršajne i kaznene posljedice. Isto tako, u svakom od razreda su provedene radionica, gdje su učenici u zamišljenim situacijama, sami osmislili nastavak zadanih situacija, koje se mogu dogoditi nakon prekomjerne uporabe alkohola.

Zdrav za 5 IBM VTC 1

Zdrav za 5 je nacionalni program prevencije ovisnosti i zaštite okoliša za učenike 8. razreda osnovnih škola i 1. i 2. razreda srednjih škola koji zajednički, već petu školsku godinu, provode Ministarstvo unutarnjih poslova, Ministarstvo znanosti obrazovanja i športa, Ministarstvo zdravlja i Ministarstvo zaštite okoliša i prirode.
(www.icv,hr)
Zdrav za 5 IB M VTC

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content