Brlićima nagrada za projekt na državnom GLOBE natjecanju u Omišu

Učenici osmog razreda OŠ Ivane Brlić-Mažuranić Virovitica Gabrijela Kastaneti, Lovro Švast i Tina Košić i njihove GLOBE voditeljice dr. sc. Jasna Razlog-Grlica i Ana Tonković, prof. inf. i mat. sudjelovali su od 7. do 9. svibnja na Državnom natjecanju i smotri hrvatskih GLOBE škola u Omišu. Na svečanom otvorenju u hotelu Plaža domaćini su iz OŠ Josipa Pupačić srdačno dočekali ekipe iz 40 osnovnih i srednjih škola.

Dr.sc. Diana Garašić, državna koordinatorica GLOBE programa, naglasila je da i nakon 23 godine postojanja GLOBE program raste i razvija se upravo zahvaljujući trudu učenika i nastavnika. Hrvatska je priznata i cijenjena u svjetskoj GLOBE zajednici. Ekipa OŠ Ivane Brlić-Mažuranić Virovitica i ekipa Tehničke škole iz Daruvara prezentirali su zajednički projekt “Zastupljenost ambrozije i drugih invazivnih biljaka u Daruvaru i Virovitici’. Projekt je prepoznat kao iznimno uspješan i nagrađen zbog znanstvenog doprinosa i suradnje s lokalnom zajednicom.

Učenici su sudjelovali i na orjentacijskom natjecanju. Uspješno su svladali snalaženje u prostoru i rješavali zadatke. U prekrasnom ugođaju mediteranskog grada ispod “omiške stine” bilo je prilike za posjet plaži, obilazak grada i okolice, druženje i učenje te stjecanje novih prijatelja. Svi sudionici natjecanja na plaži u Omišu snimili su fotografiju iz zraka formirajući natpis GLOBE. Virovitički Brlići promovirali su rad svoje škole kojoj je ovo neprekidnih 13. godina sudjelovanja na državnim GLOBE natjecanjima.
(wwww.icv.hr, Jasna Razlog–Grlica)