Društvo ratnih veterana Hrvatski domobran Orahovica održalo godišnju Skupštinu: Očuvati uspomenu na sve hrvatske žrtve kroz povijest

Društvo ratnih veterana Hrvatski domobran Orahovica održalo je redovnu, godišnju Skupštinu. Predstavljajući izvješće o radu, predsjednik Udruge Stjepan Dujmić naglasio je kako je udruga i u proteklom razdoblju radila u ostvarivanju svog temeljnog cilja, a to je očuvanje uspomene na sve hrvatske žrtve kroz povijest:

– U proteklom razdoblju izgradili smo spomen obilježje hrvatskim žrtvama, našim braniteljima Orahovice koji su stradali krajem II. svjetskog rata. Spomen obilježje je podignuto u tzv. Klancu, dijelu Orahovice gdje su hrvatski vojnici i stradali. Sudjelovali smo na svim komemoracijama i obljetnicama iz Drugog svjetskog i Domovinskog rata u Orahovici i široj okolici i ovim putem zahvaljujem se svim donatorima koji su nas pratili i pomagali. I u tekućem razdoblju naša udruge će voditi brigu da se niti jedna hrvatska žrtva nikada ne zaboravi te da se očuva istina o stradavanjima svih hrvatskih vojnika kroz povijest. – rekao je Dujmić.

Skupštinu su pozdravili predstavnici članova srodnih udruga iz Valpova i Našica te predsjednik Središnjice društva ratnih veterana Hrvatski domobran RH, Željko Tomašević, a na kraju je sve nazočne pozdravio i dogradonačelnik orahovice Dalibor Fofonjka. (VG)

0105domobrani1 Custom

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content