FOTO OŠ Eugena Kumičića Slatina: Novo igralište kao dar za Dan škole

Danom otvorenih vrata Osnovna škola Eugena Kumičića Slatina obilježila je Dan škole u sklopu kojeg je simbolično otvoreno novouređeno vanjsko igralište, a održan je i sportski višeboj kao aktivnost projekta prekogranične suradnje Hrvatske i Mađarske (projekt STILL).

Projektom STILL škola je na betonskom igralištu dobila zaštitni sloj od tartana, nove golove za nogomet i rukomet, koševe, a iscrtana je i mini atletska staza. Također, za poticanje učenika za obrtnička zanimanja škola je u okviru istog projekta nabavila 3D printer, CNC stroj i laserski graver.

U višaboju učenici, njih oko 180, iz Szigetvara, Srednje škole Marka Marulića Slatina, Osnovne škole Eugena Kumičića Slatina i Udruge osoba s invaliditetom Slatina, natjecali su se u krosu na 600, 800, 1000 i 1200 metara, dječaci su igrali nogomet, a djevojčice odbojku, dok su se članovi Udruge s invaliditetom oprobali u bacanju vorteksa. Po završetku natjecanja sudionicima sportskog višeboja ravnateljica škole domaćina Božica Majhen uručila je pehare i medalje.

Dan otvorenih vrata škole završen je svečanom sjednicom Učiteljskog vijeća na kojoj je ravnateljica Božica Majhen predstavila realizirane i planirane aktivnosti projekta STILL (Sport, ICT, jezične kompetencije u službi očuvanja tradicije obrtništva i konkurentnosti na tržištu rada učenika Slatine i Szigetvara), te je uručila zahvalnice zaslužnim učiteljima.

Projektni partner STILL-a u Mađarskoj je Osnovna škola Sebastijan Tinody Lantos iz Szigetvara, a u Hrvatskoj Srednja škola Marka Marulića Slatina. Osnovna škola Eugena Kumičića, kao vodeći partner projekta, ima budžet od 140.497,00 eura. (ADF)

[g-gallery gid=”455914″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content