FOTO Slatinski Cvjetni korzo: Oko 330 djevojčica i dječaka sudjelovalo u cvjetnoj povorci

Društvo Naša djeca Slatina, u suradnji s Turističkom zajednicom Grada Slatine, Savjetodavnom savjetodavnom službom grada Slatina i Gradom Slatina, održalo je tradicionalni Cvjetni korzo, po prvi puta tematski, na temu tratinčica.

Na Cvjetnom korzu 2018. sudjelovala su djeca DND-a Slatina, Dječjeg vrtića Suncokret i Područnog odjela Mikleuš, Dječjeg vrtića Zeko, Osnovne škole Josipa Kozarca Slatina Područne škole Senkovac, Osnovne škole Eugena Kumičića Slatina i Područne škole Josipovo, te Osnovne škole Davorin Trstenjak Čađavica Područne škole Noskovci.

U cvjetnoj povorci sudjelovalo je oko 330 djece, a povorku je predvodila Gradska glazba pod ravnanjem Zorana Vlajnića.

Nakon šetnje ulicama grada i gradskim parkom, povorka malih tratinčica završila je na staroškolskom betonskom igralištu iznad crkve sv. Josipa, na kojem je slijedilo zajedničko fotografiranje s Gradskom glazbom i roditeljima, a potom su uslijedili nastupi predstavnika DND-a, vrtića i škola.

Osim vrijednih odgajatelja, učitelja i volontera Društva Naša djeca Slatina koji su sudjelovali u pripremi kostima i ovogodišnjeg Cvjetnog korza, u pripremu i sudjelovanje uključili su se kroz realizaciju projekta “Volontram, srce diram”, kojeg financira Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva, i volonteri volonterskih klubova OŠ Eugena Kumičića, OŠ Josipa Kozarca i Industrijsko-obrtničke škole Slatina. Volonteri volonterskih klubova bili su zaduženi za pratnju povorke, okrjepu djece, te brigu o sigurnosti djece u šetnji gradom kao i boravku na igralištu.

Organizaciju Cvjetnog korza 2018. pomogli su djelatnici Policijske postaje Slatina koji su se pobrinuli da djeca sigurno stignu na odredište, te mediji koji su pozorno pratili cvjetnu povorku i predstavljanje djece i svojom fotografskom kamerom zabilježili ove vesele trenutke za povijest budućim generacijama.

Prema dokumentaciji koju u arhivi posjeduje Društva Naša djeca Slatina, prvi Cvjetni korzo u Slatini održan je 1958. godine.

Djecu i roditelje, na početku glazbeno-scenskih nastupa, pozdravio je gradonačelnik Slatine Denis Ostrošić. (www.icv.hr, ADF; DND Slatina)

[g-gallery gid=”454794″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content