Godišnja skupština UU Pitomača 2018. – Posadili su voćke i još im nedostaje nadstrešnica u dvorištu Doma umirovljenika

U petak 4.svibnja 2018. Udruga umirovljenika Općine Pitomača održala je u restoranu “Verica” Izvještajnu godišnju skupštinu. Nakon utvrđenog kvoruma od 112 prisutnih članova, kako su naglasili, sa plaćenom godišnjom članarinom Skupštinu su otvorili predsjednik Branko Fičko i tajnica udruge Marica.Kovačev. Pozdravili su predsjednika Vijeća Općine Pitomača Rikarda Bakana, delegate 12 prisutnih predstavnika Udruga s područja Virovitičko-podravske županije, medije i sve prisutne. Izvješće o radu u proteklom razdoblju podnio je predsjednik. Vrlo aktivni su bili tokom svih 12 mjeseci 20l7. godine i učesnici su svih zbivanja na području Općine Pitomači i mnogo šire.

Imaju vrlo aktivan Pjevački zbor umirovljenika, koji je nastupio na 5. susretu umirovljenika Hrvatske u Zagrebu, na Matkanu nedjelju na manifestaciji matkanja kod udruge Čuvarica kulturne baštine Kladare, na Rokovo na Danima grada Virovitica, Gostovali na Vedrom radiju. Nastupili su u Kladarskom bijegu na manifestaciji krštenja mošta u organizaciji Turističke zajednice i Općine Pitomača. U Ferdinandovcu na obilježavanju svetog Nikole itd. Redovno održavaju svoj Umirovljenički dom. U 2017. godini zamijenili su dotrajala ulazna vrata i prozore novima. Bili su10 dana u toplica i Lipiku. Ljetovali na moru na otoku Braću.

Organizirali su brojna kupanja u toplicama u Barču. Odradili radne akcije i organizirana druženja itd. U planu rada za 2018. godinu uvrstili su ugradnju nadstrešnice u dvorištu Doma.. Usvojili su plan rada i financijski plan za ovu godinu. Prvi im je na uspješnom radu čestitao predsjednik Vijeća općine Pitomača, Rikard Bakan i obećao im daljnju dobru suradnju na općinskom nivou. Redali su se čestitari iz umirovljeničkih udruga: Slatine, Čemernice, Zdenci, Suhopolja, Orahovice, Rezovca, Bušetine, Svetog Đurđa, Milanovca, Podgorja, Korija, Virovitice, udruge žena Kladare i Udruga vinogradara i podrumara Pitomača.

Na kraju skupštine Pjevački zbor umirovljenika domaćina otpjevao je čak četiri pjesme i zasluženo dobio buran pljesak. Gosti iz Suhopolja poklonili su drvo koje će domaćini posaditi u znak daljnjeg prijateljstva. Slijedila je zajednička večera i druženje uz glazbeni bend “Opijum”. (www.icv.hr, bm)

god skup UU Pit 2018 075 god skup UU Pit 2018 054 god skup UU Pit 2018 053 god skup UU Pit 2018 027 god skup UU Pit 2018 018 god skup UU Pit 2018 016 god skup UU Pit 2018 015

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content