Gradonačelnik Ivica Kirin sutra će potpisati ugovore u sufinanciranju projekata obnove doma u Rezovačkim Krčevinama i ceste u Svetom Đurađu

U Hotelu Panorama u Zagrebu u srijedu, 16. svibnja, održat će se svečano potpisivanje ugovora o sufinanciranju projekata prema Programu održivog razvoja lokalne zajednice i Programu podrške regionalnom razvoju. Iz Programa podrške regionalnom razvoju, Ministarstvo regionalnog razvoja i EU fondova Gradu Virovitici odobrilo je dva projekta, a riječ je o rekonstrukciji Mjesnog doma u Rezovačkim Krčevinama te sanaciji kolničke konstrukcije u Ulici Narodne garde u Svetom Đurađu. Projekte je prijavila Razvojna agencija VTA.

Odobreni iznos sufinanciranja za Mjesni dom u Rezovačkim Krčevinama je 400.000,00 kuna, dok je za cestu u Sv. Đurađu odobreno 300.000,00 kuna. Navedenim projektima Grad Virovitica želi pridonijeti jačanju društvene i gospodarske revitalizacije prigradskih naselja.

Naime, Mjesni dom u Rezovačkim Krčevinama u nezadovoljavajućem je stanju i dotrajao. Zgrada je izgrađena kao samostojeća prije 1968., a sadržaji koje nudi nisu zadovoljavajući. Kroz projekt će objekt biti u potpunosti obnovljen, a u rekonstrukciju će biti uključeni i novi sadržaji za lokalno stanovništvo. Postojeća cesta u Ulici Narodne garde u Svetom Đurađu u izrazito je lošem stanju, radi se makadamskom putu, a plan je kroz projekt izraditi novi asfaltni kolnik i pripadajuću odvodnju. (virovitica.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content