I MAMA I TATA MOGU Udruga S.O.S. Virovitica obilježila Međunarodni dan obitelji

Udruga S.O.S. Virovitica danas (utorak) obilježila je javnom akcijom ispred Gradske knjižnice i čitaonice Međunarodni dan obitelji.
Međunarodni dan obitelji proglašen je od strane Ujedinjenih naroda 1989. godine, a u svijetu je prvi put obilježen 15.05.1994. godine pod sloganom “Obiteljski dan ne čine stvari nego srdačni odnosi roditelja i djece”. Od tog datuma Međunarodni dan obitelji obilježava se na razne načine svake godine u svim krajevima svijeta.

1 1

Udruga S.O.S. Virovitica ovom akcijom htjela je ukazati na važnost preraspodjele kućanskih poslova i brige o obitelji i djeci s obzirom da najveći dio tih poslova i skrbi i danas obavljaju žene. Rezultati anketa govore kako poslove u kućanstvu obavljaju u 83% slučajeva žene, a u 58% slučajeva žene u obitelji skrbe o djeci. Slijedom navedenog, potrebno je veće sudjelovanje očeva u odgoju i brizi o djeci, a isto tako je značajno korištenje rodiljnog i roditeljskog dopusta koje naše zakonodavstvo propisuje, ali ga očevi slabo koriste, svega 2% očeva. Sve ove statistike govore nam da je još uvijek zadržan tradicionalan položaj žena te da je bitna ravnomjerna raspodjela poslova kako bi se oba roditelja mogla profesionalno razvijati i kako bi se samim time učvrstio odnos u zajednici.

3 1

Javna akcija bila je organizirana u sklopu projekta “I mama i tata mogu…” kojeg financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku i koji ima za cilj doprinijeti razvoju pozitivnog roditeljstva kroz promicanje jednake raspodjele kućanskih obveza i roditeljske odgovornosti na području Virovitičko-podravske županije.
(S.O.S. Virovitica)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content