IZ VIROVITIČKOG LISTA: U POLUFINALU „ZVJEZDICA“ I VIROVITIČANKA JULIJA TOMLJANOVIĆ (9) Julija je zacrtala svoj glazbeni put, a šarmom i prekrasnim glasom oduševila žiri

*Žiri mi se sviđa, jako su dobri i daju odlične komentare. Ako nešto nije dobro, to poboljšaš, a ako je nešto fantastično, radiš na tome da bude još bolje, kazala je Julija

Nakon što je među 2000 djece na audiciji hrvatskog natjecateljskog pjevačkog talent showa „Zvjezdice“ ušla u 70 najboljih, simpatična i slatka Julija Tomljanović (9) iz Virovitice svojim šarmom i prekrasnim glasom osigurala je prolazak u polufinale. Predstavila se pjesmom Domenice „Vidi se iz aviona“, oduševila žiri, dobila svih pet stolica te osigurala a capella dio natjecanja, nakon kojega je žiri odlučio da ide u polufinale. Uspjeh naše virovitičke zvjezdice pratili smo putem našeg portala, a Julija nam je dala i svoj prvi intervju. Kao i prije pjevanja, imala je veliku tremu.

1cfa488ea4503a0d9cfdcc18edf222e3

– Prije nastupa uvijek imam veliku tremu, ali kad uhvatim mikrofon, sva trema jednostavno nestane – objasnila nam je Julija, koja pohađa 3. razred Osnovne škole „Vladimir Nazor“ Virovitica te voli pomagati drugima.

PRVI SOLO NASTUP

No, iako Julija pjeva od svoje treće godine i vlada pozornicom, ovo joj je prvi solo nastup u životu.
– Pjevam od svoje treće godine, otkad sam krenula u Glazbenu igraonicu, a sada već dvije godine idem i u Glazbenu školu te sviram klavir – rekla nam je Julija, te otkrila da obožava pjevati jer kroz pjesmu može iskazati svoje emocije, a koje su kroz zaraznu Domenicinu pjesmu doprle i do žirija.

– Žiri mi se sviđa, jako su dobri i daju odlične komentare. Ako nešto nije dobro, to poboljšaš, a ako je nešto fantastično, radiš na tome da bude još bolje – rekla nam je Julija.
Žiri ju je pohvalio, iako je u jednom trenutku, kako kaže, „pobjegla“ u tonalitetu od uzbuđenja, ali se odmah ispravila.

VATRA NAJDRAŽI BEND

Oduševljeni Julijinim nastupom su i njezini prijatelji.
– Reakcije su pozitivne, svi kažu da sam bila jako dobra i da me jedva čekaju opet vidjeti na televiziji – rekla nam je Julija, koja je kroz ovaj show stekla i nove prijatelje.

152620034854454235 e1526199970359

– Bilo je jako lijepo, našla sam neke nove prijatelje, družili smo se, pjevali zajedno, igrali i uživali – ispričala nam je ova obožavateljica grupe Vatra.
– Vatra mi je najdraži bend. Mama Ivana Dečaka živi u mojoj ulici i uvijek kad sretnemo, Ivan i ja malo popričamo – sa smiješkom kaže Julija.
Njeni glazbeni favoriti ne razlikuju se od vršnjaka. Na njenoj omiljenoj listi su Mija Dimšić, Mia Negovetić (koja sada odlučuje i o njenom talentu), Vanna i drugi.
Mama Maja otkriva otkud Juliji glazbeni talent o kojemu se već danima priča u cijeloj našoj županiji.
– Prije sam pjevala u Rodoljubu, ali nisam nikada imala hrabrosti pjevati solo. Tako da se Juliji divim na ovim nastupima – kaže ponosno mama Maja.16f8887c7ad70f3f64a1
Julijin talent, dodaje, dolazi iz obitelji. Ona i suprug, svaki na svoj način, bave se glazbom i pjevanjem, a i sin pohađa Glazbenu školu.
– Julija uistinu lijepo pjeva, ima dobar sluh i hrabrost, što je ponekad puno važnije nego imati sluha – zaključuje ponosno mama.

VIROVITIČKI SLAVUJ

Iskustvo u „Zvjezdicama“ jako se svidjelo Julijinoj obitelji, no mama Maja kaže kako je riječ o kombinaciji ponosa i zabrinutosti. U početku je mislila da je prerano za Juliju da nastupa u tako ozbiljnom natjecanju te da treba pričekati da bude starija i emocionalno zrelija za ovakve izazove.
– Lijepo je to iskustvo, ali bojala sam se da nešto ne krene po zlu pa da se emocionalno ne rasprsne. Ipak je ona mala djevojčica i to bi bilo jako teško – rekla je mama, koja je ipak popustila svojem slavuju koji je na kraju i dokazao da je itekako spreman na sve.

julija 2Mama kao mama, teško joj je nakon svakog nastupa gledati svako uplakano lice mališana koji nije prošao u daljnje natjecanje. Zato će, bez obzira na rezultate showa, Julija nastaviti u glazbenom smjeru, sigurni smo, kao i to da je čeka popularnost poput izvođača čije će pjesme izvesti na pozornici.
A koju je glazbenu poslasticu pripremila za gledatelje i žiri, saznajte 2. lipnja u polufinalnoj emisiji „Zvjezdice“.

(www.icv.hr, Željka Đaković Leš)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content