IZBOLI SU VAS KOMARCI? Nećete vjerovati, ali ove namirnice će ukloniti svrbež, a sigurno ih imate u svom domu

Komarcima ne treba puno da se razmnože, samo krv i voda. Nedavne kiše omogućile su im dovoljne količine vode, a tu su i rijeke i jezera u našoj blizini, dakle nedostaje im samo krv. Tu u priču dolazimo mi „hodajući izvor krvi“. Sve ih je više i čini se kako ne može proći ni jedna šetnja niti boravak u prirodi, a da ne ostanemo prekriveni crvenim iritantnim plikovima čiji svrbež ne možemo ignorirati. No, jeste li znali da u svojem domu imate namirnice koje će u nekoliko sekundi „izbrisati“ neugodan svrbeš? Evo ih!

1. SODA BIKARBONA
Pomješate sodu bikarbonu s malo vode i namažite ju na mjesto uboda. Alkalna svojstva sode bikarbone neutraliziraju pH kože te tako pružaju olakšanje od neugodnog svrbeža.

2. OCAT
Kiselina u jabučnom octu je prirodni antibiotik i pomoći će ublažiti svrbež.

3. MED
Med je jedna od najzdravijih namirnica za naš organizam, a osim niza pozitivnih učinaka koji ima na naš organizam, djeluje kao prirodni antibiotik i tako također ublažava bolove i svrbež.

4. PASTA ZA ZUBE
Pasta za zube hladi i ublažava osjećaj svrbeža. Stišće kožu na mjestu gdje je namazana i tako pomaže izvlačenje otrova iz rane.

5. DEZODORANS

Možda najčudniji „lijek“ protiv svrbeža, no djeluje. Dezodoransi u sebi imaju aluminijev klorid koji izvlači tekućinu i otrov iz mjesta uboda.
(www.icv.hr; foto: doctorinsta.com)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content