Odobren projekt energetske obnove Društvenog doma u Podgorju

Potreba za prijavom na Javni poziv Energetska obnova i korištenje obnovljivih izvora energije u zgradama javnog sektora javila se kao posljedica lošeg stanja Društvenog doma u Podgorju i tehničkih sustava u zgradi te visokih financijskih izdataka za račune. Prijavitelj projekta je Grad Virovitica, a projekt je pripremila Razvojna agencija VTA. Projekt Energetske obnove Društvenog doma u Podgorju odobren je za financiranje od strane Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Ukupna vrijednost projekta je 1.278.693,35 kuna.

Planirane mjere energetske obnove uključuju povećanje toplinske zaštite vanjskog zida, povećanje toplinske zaštite poda prema negrijanom prostoru, povećanje toplinske zaštite stropa, zamjena vanjske stolarije, ugradnja novog visokoučinkovitog sustava grijanja, zamjena postojećeg sustava pripreme PTV-a sustavom koji koristi obnovljive izvore energije, zamjena unutarnje rasvjete učinkovitijom.

Primjenom mjera energetske učinkovitosti ostvaruju se uštede godišnje potrebne topline za grijanje zgrade od 53,32% te smanjenje godišnje emisije CO2 za 82,10% i godišnje primarne energije za 81,24%. (virovitica.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content