Odobreno sufinanciranje projektne dokumentacije za III. fazu rekonstrukcije Dvorca Janković u Suhopolju, te novu zgradu Zavoda za hitnu medicinu

U srijedu 23. svibnja 2018. s početkom u 11,00 sati, u hotelu Panorama, ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac, zajedno s predstavnicima lokalne i regionalne samouprave, potpisat će ugovore za sufinanciranje izrade projektno-tehničke dokumentacije za razvojne lokalne projekte.

Ministarstvo regionalnog razvoja i EU fondova na navedenom natječaju odobrilo je Virovitičko-podravskoj županiji sufinanciranje projektne dokumentacije za Rekonstrukcija Dvorca Janković u Suhopolju – III. faza i za Izgradnju zgrade Zavoda za hitnu medicinu VPŽ. U ime Virovitičko-podravske županije, ugovore će potpisati zamjenik župana Marijo Klement.

Inače, s područja Virovitičko-podravske županije sufinancirat će se 10 projekata ukupne vrijednosti 2.000.000,00 kuna, odnosno: Rekonstrukcija Dvorca Janković u Suhopolju – III. Faza (nositelj Virovitičko-podravska županija) – 200.000,00 kuna; Izgradnja zgrade Zavoda za hitnu medicinu VPŽ (nositelj Virovitičko-podravska županija) – 200.000,00 kn; Centar za posjetitelje i kulturu zdravlja sa smještajnim kapacitetima (nositelj Općina Voćin) – 170.000,00 kn; Prenamjena i rekonstrukcija bivše zgrade općinske uprave u odgojno-obrazovnu ustanovu za predškolski odgoj djece (nositelj je Općina Sopje) – 100.000,00 kn; Dječji vrtić u naselju Čađavica (nositelj je Općina Čađavica) – 170.000,00 kn; Rekonstrukcija i energetska obnova upravne zgrade Grada Slatine (nositelj je Grad Slatina) – 280.000,00 kn; Dogradnja Glazbene škole Jan Vlašimsky Virovitica (nositelj je Grad Virovitica) – 230.000,00 kn; Centar kompetentnosti za poljoprivredu, ekološku proizvodnju i agroturizam u Pitomači (nositelj je Općina Pitomača) – 250.000,00 kn; Rekonstrukcija, prenamjena i dogradnja poslovne zgrade u Sveučilišni centar Orahovica (nositelj je Grad Orahovica) – 250.000,00 kn; Objekt javne namjene – višenamjenski društveni dom Krajna (nositelj je Općina Čačinci) – 150.000,00 kuna.

Ugovori se potpisuju prema Programu pripreme lokalnih razvojnih projekata prihvatljivih za financiranje iz ESI fondova koji je osmišljen kao potpora jedinicama lokalne i područne samouprave u pripremi lokalnih razvojnih projekata prihvatljivih za prijavu na natječaje koji će se financirati iz europskih fondova.

Ministarstvo ovim programom želi pridonijeti bržem društveno-gospodarskom razvoju, prvenstveno slabije razvijenih područja putem financijske pomoći u izradi projektne i tehničke dokumentacije za lokalne razvojne projekte, utemeljene na strateškim razvojnim dokumentima. (www.vpz.hr, razvoj.gov.hr, Fotografija: Kristijan Toplak)