Orahovački osnovci Danom škole čestitali Orahovici 790. rođendan

Osnovna škola Ivane Brlić-Mažuranić proslavila je svoj Dan škole ove godine posvećen svom gradu. Naime, ovogodišnji Dan škole terminski je ciljano pomaknut s kraja travnja na početak svibnja kako bi se program uklopio u proslavu 790. rođendana grada Orahovice i Dana grada.

-Željeli smo na ovaj način čestitati svom gradu njegov veliki jubilej i cijeli program u povodu Dana škole smo nazvali ”Grade, sretan ti rođendan”. U program su bili uključeni svi učenici škole koji su sudjelovali u 10 radionica izrada suvenira grada Orahovice uz pomoć svojih mentora, a u holu škole ih je u humanitarnoj akciji prodavala Učenička zadruga ”Hlapić”. Zahvaljujem se svim učenicima i učiteljima na ogromnom, uloženom trudu, a isto tako i Gradu Orahovici i gradonačelnici Ani-Mariji Petin koji su nam donirali knjige za nagrade najuspješnijim učenicima. Malo je gradova koji se mogu pohvaliti tako dugom poviješću i zato smo mi ponosni na svoj grad i na ovaj način mu uputili našu, osnovnoškolsku čestitku. – rekla je ravnateljica orahovačke osnovne škole Maja Škraba.

Nakon obraćanja učenicima, gradonačelnica Petin je uručila knjige najuspješnijim učenicima na županijskim i državnim natjecanjima te poklone zahvale njihovim mentorima. Kako je i rekla Škraba, u školskim učionicama bilo je priređeno 10 radionica na kojima su učenici izrađivali pješčane slike, magnete, balone s porukama, eko razglednice, majice i mnoštvo drugih suvenira, a sve s prepoznatljivim motivima Orahovice koji će, kako je rekla gradonačelnica Petin, biti dio buduće gradske Suvenirnice kao i proizvodi učeničke zadruge ”Hlapić”.

Malu svečanost povodom Dana škole i ove je godine tradicionalno obilježilo izvođenje himne škole ”Danas kad je naše škole dan” koju je još davne 1985. godine napisao i uglazbio nastavnik glazbene kulture Viktor Čelant, a koju godinama izvodi školski zbor.

”Danas kad je naše škole dan, proljeće je, Papuk se zeleni, novi život svuda oko nas i u tebi i u meni” pjevali su dječji glasovi i još jednom učinili ovu pjesmu, pjesmom generacija i jednim od simbola škole, ali i Orahovice. (VG)

0305danskole2 Custom 0305danskole3 Custom 0305danskole4 Custom

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content