Ove godine Dan škole SŠ Marka Marulića Slatina obilježen je svečanom sjednicom i kulturno-glazbenim programom

Ravnatelj škole Darko Špoljarić u prezentaciji je upoznao prisutne s različitim aktivnostima i događajima obilježenim u školi, postignućima učenika i nastavnika na natjecanjima, te je najavio planove za iduću školsku godinu.

Nakon prezentacije uslijedio je kratki program koji je osmislila profesorica Željka Orban u kojem su nastupili učenici koji su sudjelovali na ovogodišnjoj županijskoj smotri LiDraNo održanoj u Virovitici. Učenica 1. razreda opće gimnazije, Vlatka Pačarić, izvela je monolog iz romana Julijane Matanović, ”Tko se boji lika još” (S. Kolar, Breza). U istoj kategoriji, pojedinačnih scenskih nastupa, sudjelovao je učenik 4. razreda opće gimnazije, Jurica Ljubas, s monologom N. V. Gogolja, ”Dnevnik jednog luđaka”. Učenici 3. razreda ekonomije, Jurica Sertić, Bojan Dmitrović, Dominik Mudri i David Veriga, pokazali su svoje glumačke sposobnosti u scenskoj igri autorskoga uratka Jurice Sertića pod nazivom ”Doškolovovavanje”. Mentorice učenicima bile su profesorice Valerija Ivanac-Jelenčić i Željka Orban.

Glazbeni dio programa (Thord Gummeson, Proljetna pjesma) s učenicima škole pripremila je profesorica Sara Mojzeš. (www.icv.hr, ADF; SŠ M. Marulića Slatina)

[g-gallery gid=”454684″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content