PJESNIČKA VEČER ”Zaliječimo tugu stihovima” u čast poginulim hrvatskim braniteljima

U organizaciji Udruge hrvatskih branitelja dragovoljaca i veterana Domovinskog rata te Zajednice žena HDZ-a ”Katarina Zrinski”, a u povodu 26. obljetnice pogibije petorice hrvatskih branitelja Miroslava Međimurca, Josipa Klobučara, Vlade Golika, Zdravka Kevčića i Karla Stojakovića u Modriči, u orahovačkom hotelu ”Ružica” održana je pjesnička večer pod nazivom ”Zaliječimo tugu stihovima”.

Svoje literarne uratke prepunom hotelu Ružica, predstavili su hrvatski branitelj i pripadnik orahovačke, ratne 2. bojne 132. brigade Ivan Grgurić koji je nazočnima kao aktivni sudionik prepričao i događanja te kobne 1992. u Modriči, potom umirovljenica iz Čačinaca Ana Prelog, pjesnikinja iz Slatine Svjetlana Carić, pjesnikinja iz Feričanaca Blaženka Faubel-Maglaić, Vladimir Grgurić i poznata orahovačka književnica Gordana Radaković, a svoje uratke pročitali su i učenici OŠ Antuna Gustava Matoša iz Čačinaca Katija Bušljeta, Magdalena Krmpotić, Dunja Viktorija Krolo, Borna Župan i Larisa Goluska te učenik OŠ Ivane Brlić-Mažuranić Luka Marenić.

Cijelu večer glazbeno su pratili učenici Osnovne glazbene škole Milka Kelemena Slatina, Područnog odjela Orahovica, braća Krešimir i Borna Gernhard te orahovački glazbenik Matija Rister. Večer je uveličao zamjenik župana VPŽ Darko Žužak pohvalivši organizatora na ideji te izvođače na sjajnom programu:

-Ovo je prelijep način da se oda dužno poštovanje i počast poginulim hrvatskim braniteljima i vjerujem da će ova večer postati tradicionalna. Ovakvi događaji su temelj da se žrtva hrvatskih branitelja s ovoga područja i istina o Domovinskom ratu nikada neće zaboraviti, stoga svaka pohvala organizatoru i izvođačima koji su uložili ogroman trudi sve odradili na visokom nivou. – rekao je Žužak.

Idejni začetnik cijele priče je predsjednik UHBDVDR-a Orahovica Miroslav Tot koji se od srca zahvalio svima koji su pomogli u organizaciji i izvođačima koji su se odazvali:

-Ova večer je dio projekta udruge pod nazivom ”Suvremen i zdrav život branitelja” i usmjeren je upravo ka hrvatskim braniteljima kako bi upotpunili njihovu svakodnevicu. Vjerujem da je ova Večer svima bila zanimljiva i lijepa, mi smo dali sve od sebe, a jedino moram istaknuti da mi je iznimno žao što istu nisu podržali niti joj nazočili predstavnici grada Orahovice jer ova večer je bila isključivo posvećena poginulim hrvatskim braniteljima s orahovačkog područja. – zaključio je Tot te naglasio kako će ova večer postati tradicionalna. (www.icv.hr, vg)

2105pjesnickavecer2 Custom

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content