Povezivanje različitih pojedinanaca u jednoj zajedničkoj aktivnosti – plesu, omiljenoj aktivnosti “Downića”

U Udruzi za Down sindrom Virovitičko-podravske županije započeo je plesni projekt koji se provodi uz financijsku pomoć Virovitičko-podravske županije. Provodi ga Udruga za Down sindrom Virovitičko-podravske županije u partnerstvu s Kulturnom udrugom KReativa, EDukativa, Aktiva Kreda, a u suradnji s Rekreativnim centrom Creative Box, plesnim studijem Alegria iz Slovačke, OŠ Vladimir Nazor Virovitica, OŠ Suhopolje i OŠ Voćin. Projekt je osmišljen kao niz aktivnosti koje imaju za cilj povezivanje različitih pojedinanaca u jednoj zajedničkoj aktivnosti – plesu.

IMG 3541 Small

Na prvoj aktivnosti predsjednica Udruge Sandra Matošina Borbaš predstavila je projekt te održala predavanje pod nazivom “Pomaže li ples psihičkom zdravlju”. – Svi mogu plesati jer ples je primjerena aktivnost za sve, mlađe, starije, muškarce i žene, osobe s teškoćama, i neki oblik plesanja je uvijek moguć. Osim toga, ples je vezan uz razvijane neurona u centrima za ravnotežu, idealan je za držanje, mišiće, hodanje… – rekla je predsjednica S. Matošina-Borbaš, pritom objašnjavajući i ostale prednosti plesa poput zabave, koncentracije, motivacije, pamćenja…

IMG 3545 Small

Sljedeća aktivnost u sklopu ovog projekta je u subotu, 19. svibnja, od 10 do 11 sati kada će se u Rekreativnom centru Kreativna kutija održati plesna radionica za djecu s teškoćama u razvoju. Djeca osnovnoškolske dobi na redu su odmah poslje njih, a odrasli u 12 kada će se održati pilates radionica. (www.icv.hr, žđl)

IMG 3537 Small

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content