Praznik biciklizma u Orahovici

U organizaciji Pannonian Challengea, Biciklističkog kluba Pannonian iz Osijeka, Weekend Warriorsa i BK Osijek 2010. u Orahovici je u okviru programa Dana grada održan 1. Bike Weekend. Bio je to praznik na dva kotača u kojemu su se okušali ponajbolji biciklisti ovog dijela Europe, iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Mađarske i Hrvatske. Natjecalo se u tri discipline, više od 80 vozača vozilo je Road 96 km, Cross country maraton 25 km i 45 km te Enduro s tri etape od 4,7 km, 2,5 km i 3 km.

– BK Panonian je nastao iz udruge Panonian challenge, koji je organizator i pokretač ove priče. Prošle godine je BMX parts disciplina postala olimpijska disciplina pa smo se odlučili pokrenuti i biciklistički klub koji ima, među ostalim sekcijama, i onu za BMX. Odlučili smo u Orahovici, koja je već niz godina tražena biciklistička destinacija, organizirati Bike Weekend i cijelu tu priču podignuti na jednu višu razinu. Želimo da Orahovica bude još poznatija kao biciklistička sredina jer ima izvrsne uvjete, ali i da ovaj naš Bike Weekend postane poznat, da svi ljubitelji biciklizma upoznaju ove staze i da mogu doći u bilo koje doba godine i uživati ovdje. Mi smo naravno na raspolaganju svima za bilo kakav upit, savjet i upute kako se snaći u ”ovim brdima”. Ove godine utrka se nije bodovala jer je cilj bio da vidimo gdje smo i koliko možemo, a sudeći po viđenom i po dojmovima sudionika napravili smo sjajnu stvar koja će ubuduće zasigurno biti dio hrvatskih državnih prvenstava i kupova. Zahvalio bih i Gradu Orahovici koji nam je puno pomogao i prepoznao da ovaj događaj može biti od itekakve važnosti u promociji turizma ovoga kraja – rekao je voditelj natjecanja Stjepan Aračić.

Prvog dana natjecanja vozile su se dvije utrke, XC maraton i Road. Do 35 godina u utrci Road slavio je Saša Jeftinić, drugi je bio Borna Marjanović, a treći Matej Jurec.
U Roadu preko 35 godina najbrži je bio Ivan Žunac, srebro je pripalo Igoru Dačiću, a bronca Danijelu Jeliću.

U utrci Maraton XC na 25 km prvi je ciljnu vrpcu presjekao Velimir Andračić. Disciplinu Maraton XC na 47 km duljine osvojio je Tomislav Nemet, srebrom se okitio Ivan Pintera, a treće mjesto pobjedničkom postolja popeo Slaven Getoš. Drugog dana natjecanja vožena je utrka Enduro ili downhill – biciklistički spust s tri utrke u jednoj.

Nakon istinskih biciklističkih vratolomija, najuspješniji i najbrži je bio Frano Liović, drugo mjesto osvojio je Filip Vunjak, a treće Marko Pavec.

Bio je to pravi biciklistički praznik u Orahovici. Organizatori su sve odradili do savršenstva i definitivno nastavili sjajnu biciklističku priču u Orahovici, koju već godinama izvrsno prezentiraju članovi Biciklističkog kluba Lood Orahovica, a koji su i ovaj događaj podržali i pružili svoju maksimalnu podršku. (www.icv.hr, vg)

0205biciklisti6 0205biciklisti5 0205biciklisti4 0205biciklisti2 0205biciklisti1

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content