Predavanje na engleskom dr. Renate Vauhnik oduševilo orahovačke studente fizioterapije

Posredstvom počasnog građanina Orahovice, Voje Lukića, studentima fizioterapije na orahovačkom studiju predavanje je održala ugledna profesorica, predstojnica Odjela za fizioterapiju Zdravstvenog fakulteta Sveučilišta u Ljubljani, doc. dr. Renata Vauhnik, dipl. fiziot.

Vahunik je studentima prve i druge godine preddiplomski studij fizioterapije predavala na engleskom jeziku. Dobrodošlicu su joj poželjeli Vojo Lukić i profesor na orahovačkom fakultetu dr. Savo Jovanović, također rodom sa šireg orahovačkog područja. Dr. Vauhnik bila je oduševljena drugim posjetom Orahovici.

– Presretna sam što sam ponovno ovdje u Orahovici i što svoja iskustva i znanje mogu podijeliti sa studentima. Poučena prošlogodišnjim iskustvom i ove godine sam predavanja održala na engleskom jeziku jer je vidljivo da se studenti ovdje jako dobro služe tim svjetskim jezikom, što je u svakom studiju pa tako i ovom jako važno – rekla je dr. Vauhnik

Nakon predavanja studenti su imali priliku postaviti brojna stručna pitanja na koja je doc. dr. Renata Vauhnik rado odgovarala, a u pratnji Voje Lukića posjetila je i OŽB Našice.

– Želim da studenti fizioterapije u Orahovici i uz moju pomoć upoznaju ugledne medicinare iz zemlje i svijeta. To što studiraju u malom gradu kao što je Orahovica ne smije biti mana, nego prednost jer se u manjim sredinama može vrlo efikasno studirati ako postoje motivirani i educirani sveučilišni profesori, ali i studenti. Važan je i taj povremeni neposredni kontakt orahovačkih studenata s uglednim znanstvenicima iz svijeta, a tu vidim i svoju važnu ulogu u tom hvalevrijednom edukativnom projektu – rekao je Vojo Lukić te naglasio da su i drugi ugledni profesori iz zemlje i svijeta koji su u njegovoj pratnji posjetili Orahovicu bili oduševljeni željom orahovačkih studenata za stjecanjem novih znanja. (www.icv.hr, vg)

2205predavanjevauhnik1 Custom 2205predavanjevauhnik2 Custom 2205predavanjevauhnik4 Custom

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content