ŠTITE, ČUVAJU I POMAŽU Vrtićanci se družili s policajcima

Jučer (četvrtak) u dvorištu Dječjeg vrtića „Cvrčak“ u Virovitici bilo jako živo, zanimljivo i uzbudljivo. Osim predškolskih skupina, prezentaciju svih vidova policije polaznicima vrtića su pogledali i polaznici većeg broja drugih odgojnih skupina pristiglih iz „jasličke“ zgrade vrtića, tako da je druženju s policijskim službenicima PU virovitičko – podravske prisustvovalo dvjestotinjak djece.

Ovakvo druženje je u Dječjem vrtiću „Cvrčak“ organizirano već deveti puta, a suradnja sa ovim, kao i drugim vrtićima na području Županije traje već duži niz godina. I ove godine policijski službenici za prometnu preventivu su u svim predškolskim skupinama dječjih vrtića održali ili održavaju edukativna obraćanja na temu samostalnog sudjelovanja djece pješaka u prometu, a usvojena znanja su provjerili i dopunili šetnjom ulicama naselja u stvarnim prometnim uvjetima.

vrtić 2

Ovim druženjem djece odgojnih skupina vrtića sa policijskim službenicima pokušalo se djeci približiti djelatnost policije, kako samih policijskih službenika, tako i vrste posla kojim se svaki od njih bavi.

Kod svakog pojedinog dijela prezentacije je vladala gužva, a osim mnoštva pitanja djeca su često i iznenadila svojim poznavanjem tematike. Svi su željeli barem na kratko sjesti na ogroman policijski motocikl, u „maricu“ u kojoj se voze samo oni jako zločesti, „najbrži“ policijski automobil koji snima one koji prebrzo voze ili policijski kombi koji dođe kada imamo prometnu nesreću i u kojem rade razne sirene i može se pričati na zvučnik, dok se dio djece nije odvajao od kriminalističkog tehničara pokušavajući odgonetnuti kao svojim pomagalima uspijeva otkriti otiske i tragove koje se ne vide.

vrtić 1

U ugodnom druženju vrijeme je brzo prošlo, a djeca puna utisaka i uzbudljivih saznanja shvatila da su policajci njihovi prijatelji i da ih se uopće ne trebaju bojati.
(www.icv.hr, PU VPŽ)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content