STIŽU VRUĆINE Ovaj nam tjedan donosi ljetne temperature, čak iznad 30 stupnjeva

Iza nas je vrlo promjenjiv i nestabilan tjedan. U većem dijelu županije pala je dugoočekivana kiša, a mjestimice je bilo i izraženijih grmljavinskih pljuskova praćenih tučom te jakim do olujnim vjetrom.

Tjedan ispred nas donosi iznadprosječno topao i vruć vremenski period. Možemo reći da nam polako stiže ljeto. Čeka nas stabilno i sunčano vrijeme, no postoji vjerojatnost rijetkih, lokalnih i mjestimičnih pljuskova u drugoj polovici tjedna. U odnosu na tjedan iza nas, neusporedivo rjeđe i slabije izraženo.

fontana centar

Temperature zraka polako se približavaju vrućim „ljetnim“ vrijednostima! Jutarnje temperature zraka očekujemo od 14°C do 18°C. Najviše dnevne od 26°C do 31°C ili koji stupanj više. Vjetar slab do umjeren južnih smjerova. Tjedan pred nama, barem što se prve polovice tjedna tiče idealan je za obavljanje radova na otvorenom kao što su košnja trave, sušenje sijena, prskanje voćaka, vinograda…

Pripazite na UV- indeks koji će biti visok i vrlo visok! Dakle, do kraja ovog mjeseca očekuje nas iznadprosječno toplo vrijeme.
(www.icv.hr, kp, ml; foto: arhiva)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content