Svetkovina Presvetog Trojstva u Milanovcu

Kao i prošlih godine, župa bl. Alojzija Stepinca u četvrtak započinje trodnevnu duhovnu pripravu za proslavu svetkovine Presvetog Trojstva. Svake večeri slavi se sveta misa u zavjetnoj kapelici Presvetog Trojstva u zajedništvu sa drugim župama našega Grada.

– U četvrtak hodočasti župa Bl. Alojzija Stepinca. Prije svete mise uslijedit će svibanjska pobožnost, a nakon svete mise euharistijsko klanjanje.

– U petak hodočasti župa sv. Leopolda Mandića iz Taborišta. Prije svete mise (u 18:30 sati) uslijedit će molitva križnog puta od župne crkve do zavjetne kapele, a potom sveta misa.

– U subotu, u predvečerje svetkovine, hodočasti župa sv. Roka iz Virovitice. Prije svete mise bit će svibanjska pobožnost, a poslije molitva I. večernje časoslova. Na svetoj misi i pobožnostima sudjelovat će Franjevački svjetovni red.

Na sam dan svetkovine, u nedjelju 27. svibnja, svečano misno slavlje bit će u zavjetnoj kapelici u 11 sati, a predvodi ga fra Robert Perišić, nekadašnji virovitički župnik i gvardijan. Prije svete mise (u 10,40 sati) uslijedit će procesija od župne crkve do zavjetne kapele.

Kapelica je izgrađena kao zavjetna kapela grada Virovitice prije 261 godinu, još davne 1757. godine. Kapelica je prvotno bila drvena da bi 1782. godine bila popločena ciglom a 1962. godine dobila današnji izgled. Stoji zapisano da su već u 18. st. Virovitičani u procesijama obilazili ovu kapelu u nedjelju Presvetog Trojstva. Kapelica je u proteklih godinu dana temeljito obnovljena i uređana. Na svetkovinu Presv. Trojstva kapelica će cijeli dan biti otvorena za molitvu i posjet vjernicima. (www.icv.hr, jh)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content