Tvrtka Europlam iz Virovitice proizvodi ekološke potpaljivače vatre, a cijelu proizvodnju izvoze u Europu

Unazad nekoliko godina, kristalna kugla“ poduzetnički put Tihomira Vidića zasigurno nije vidjela u proizvodnji ekoloških potpaljivača vatre. Cijeli život, on i njegova obitelji bave se tiskarskom ili knjižarskom djelatnošću. No, iz Požege je potegnuo prema Virovitici. Prije četiri godine, ovdje je kupio tiskaru, investirao četiri milijuna kuna, ali novi „poduzetnički crv“ usmjerio ga je u ekološke potpaljivače vatre. O čemu se radi.

– Naš ekološko potpaljivač vatre zamjenjuje bijelo hepo kocke. Trenutno proizvodimo dvije osnovne vrste ekoloških potpaljivača. I dok standarde bijele kocke u sebi sadržavaju različita ulja, kerozin, naftne derivate, u našem to je spoj prirodnog parafina i čistog drveta.

IMG 8693

I dok su u Hrvatskoj još „enigma“ za njih se „tuku“ u Europi.

– Sve što smo dosad proizveli, izvezli smo na tržište Zapadne Europu. Naši proizvodi dostupni su u Danskoj, Luksemburgu, Austriji, Italiji, Njemačkoj i Velikoj Britaniji. Radi se o proizvodi visoke kvalitete koje naši kupci prepoznaju – podcrtava Vidić.

Puno se zahvaljuju na uvjetima koje su dobili u Poduzetničkom inkubatoru. Bio je to vjetar u leđa, baš kada je trebalo. Trenutno imaju dvoje zaposlenih, a u budućnosti im je želja proširiti i proizvodnju i zaposliti nove djelatnike. (www.vpz.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content