Učenici etike iz Strukovne škole Virovitica posjetili virovitičko Sklonište za životinje

Učenici etike iz Strukovne škole Virovitica u sklopu terenske nastave posjetili su virovitičko Sklonište za životinje. Bila je to prilika da se odmaknu od teorije i o etici uče na pravom primjeru – zaštiti životinja. O radu Skloništa i zaštiti životinja govorila im je dugogodišnja volonterka Danijela Duvnjak.

-Drago kada u Sklonište dođu grupe koje su u sustavu odgoja i obrazovanja, jer je važno da ljudi čuju, saznaju i ponesu čitavu ideju koju gajimo u našem Skloništu. Posebno je važno da mlade ljude uvedemo u važnost zaštite i brige za životinje – rekla je D. Duvnjak.

20180512 102547

Ovaj oblik nastave organizirala je nastavnica etike Maja Kasapović te istaknula kako su ovim posjetom zapravo zaokružili nekoliko cjelina iz nastavnog programa. – Zaista učenici najbolje mogu maučiti na terenu, koliko god se mi trudimo teorijski im nešto objasniti, ipak je drugačije kada to vide i dožive – rekla je M. Kasapović.

Provedenim satima u virovitičkom Skloništu oduševljeni su bili i učenici koji su, osim edukacije, imali priliku i družiti se s napuštenim psima, a neke od njih i prošetati. – Znao sam da imamo Sklonište, ali sam sada prvi puta ovdje. Zanimalo me kako sve funkcionira i zaista mi se sviđa – rekao je učenik Fabijan Kovačević te priznao kako razmišlja o volontiranju.
(www.icv.hr, ml)
[g-gallery gid=”456136″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content