Udruga Kreda poklonila Suhopolju DAR-MAR izložbu za Dan škole

Kulturna udruga KReativa, EDukativa, Aktiva – Kreda, Suhopolju je poklonila neobičnu interaktivnu izložbu pod nazivom DAR MAR. Riječ je o interaktivnoj izložbi DARovitih i MARljivih sadašnjih i bivših učenika Osnovne škole Suhopolje te volontera Udruge Kreda. U Garaži kulture tako su izloženi pejzaži i apstrakcije suhopoljske mlade umjetnice i maturantice Antonije Karačić i poezija mladog pjesnika – volontera udruge kreda Davora Tarbuka. Ovo dvoje umjetnika recitirali su poeziju i oduševili sve prisutne.

Na izložbi svoje su mjesto našli i radovi Marka Vidića, Eme Čolić, Lucije Farkaš, Valentine Galović, Marije Đukić, Elle Štajner, Eme Tkalec, Mihaele Bošnjak i Tamare Kovačević – darovitih i marljivih učenika OŠ Suhopolje.

Izložbu je otvorio ravnatelj škole Anto Škraba, a svečanost otvorenja upriličili su daroviti učenici dislociranog odjela Glazbene škole Jan Vlasimsky: Komorni sastav harmonika – Marko Holec, Kornelijo Fjhtner i Antonio Lesić, mentorica Mirjana Milinović; Magdalena Pravdić na gitari, mentor Mario Petrinjak; Ana Šapina na klaviru, mentor Vedran Gorjup; Lucija Lukačević na gitari, mentor Mario Petrinjak.

Otvorenju izložbe prisustvovali su brojni roditelji, učitelji te umirovljeni učitelji. Na otvorenju izložbe predsjednica Udruge Kreda Natalija Kožić Lukačević pojasnila je neobičan naziv izložbe i pozvala sve da se uključe u ovu “živu” izložbu. – Slike zovu da ih okrenete i bolje promotrite, monografije zovu da ih prolistate, pjesme zovu da ih uzmete u ruku i recitirate, a bijeli papiri da uzmete olovku i ugalj i sami se okušate – rekla je N. Kožić Lukačević.

Izložba će biti otvorena do 9. listopada uz prijepodnevne interaktivne radionice mladih umjetnika i učenika OŠ Suhopolje.
(www.icv.hr, ml; foto: N. Kožić Lukačević, M. Milinović)
[g-gallery gid=”460116″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content