UNIŠTENA NA LICU MJESTA Na njivi u Pitomači pronašao staru bombu iz II. svjetskog rata

Željko Sabljak (56) iz Pitomače nemalo se iznenadio kada je u ponedjeljak, 14. svibnja, u poslijepodnevnim satima na njivi na kojoj je postavljao sustav navodnjavanja pronašao ručnu bombu iz II. svjetskog rata.

– Djelovala je staro, bila je sva hrđava i nije imala upaljač. Mislim da sam je na površinu slučajno izvadio tijekom oranja, koje je podiglo zemlju – ispričao nam je Željko S. koji je odmah pozvao policiju.

Njiva na kojoj je pronašao bombu, nalazi se u samoj blizini državne prometnice D2. Prije nekoliko godina, na tom je mjestu bila šuma, no Željko ju je uz pomoć obitelji iskrčio i pretvorio u parcelu na kojoj je ove godine posadio luk, češnjak, kukuruz šećerac i druge kulture. Neočekivani podsjetnik na II. svjetski rat iznenadio ga je, ali ne i uplašio, kaže.

– Kad je došla policija, odmah su osigurali mjesto. U srijedu ujutro došao je i službenik za protueksplozijsku zaštitu te je na licu mjesta uspješno i uništio. Hvala im, dečki su zaista brzo reagirali – poručuje Željko, koji se nada kako na njivi ove godine neće „roditi“ više ovakvih predmeta.
(www.icv.hr, mlo; foto: ilustracija)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content