Vatrogasci VZ Orahovica proslavili Dan svog zaštitnika svetog Florijana

Članovi vatrogasne zajednice Orahovica, koju čine vatrogasci iz društava Nova i Stara Jošava, Crkvari i Dolci, obilježili su Dan svog zaštitnika, svetog Florijana. Obilježavanje je počelo na Trgu svetog Florijana u Orahovici, ispred vatrogasnog doma gdje je zapovjednik VZ Orahovica Robert Orina postrojio vatrogasce te predao prijavak dopredsjedniku Zajednice Ivici Podboju koji je pozdravio nazoočne te obavio smotru vatrogasaca.

0505dansvetogflorijana2

-Pozdravljam i zahvaljujem se svim nazočnim vatrogascima koji su se odazvali svečanosti obilježavanja Dana našeg nebeskog zaštitnika, Svetog Florijana. Svakom vatrogascu čast je na ovaj dan pokloniti se svetom Florijanu, kršćanskom svecu i mučeniku, pod čijom zaštitom izlazimo na svaku intervenciju. Obilježavanje ovog dana svake godine organiziramo zajedno s vatrogascima s područja općine Feričanci, a ove godine domaćin središnje proslave je bilo upravo naše društvo prijatelj, DVD Feričanci, gdje se okupilo mnoštvo vatrogasaca te je u župnoj crkvi Svetog Duha služena sveta Misa – rekao je Podboj.

0505dansvetogflorijana1

Vatrogasci VZ Orahovica položili su potom vijenac kod spomenika svetom Florijanu te šutnjom odali počast svim preminulim vatrogascima, a potom, kako je rekao Podboj, uputili se na središnju svečanost u Feričance. (www.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content