Virovitičke mažoretkinje u svom gradu obranile titulu državnih prvakinja

U sportskoj dvorani Osnovne škole Ivane Brlić- Mažuranić održan je 32. Državni turnir u velikim formacijama i Open Cup u organizaciji Saveza mažoretkinja i pom pon timova Hrvatske i Udruge virovitičkih mažoretkinja, a pod pokroviteljstvom Grada Virovitice i Turističke zajednice grada Virovitice. Na natjecanju je sudjelovalo 17 timova. Na samom otvaranju turnira prisutne je pozdravila predsjednica Udruge virovitičkih mažoretkinja, gđica.Nataša Kranjec te podijelila priznanja svojim djevojkama i djevojčicama za sav trud i ljubav koju ulažu. Zatim se prisutnima obratila predsjednica Saveza mažoretkinja i pom pon timova Hrvatske, ujedno i osnivačica Virovitičkih mažoretkinja, gđa.Željka Banović. Natjecanje je otvorio zamjenik virovitičkog gradonačelnika, gosp.Damir Marenić koji je pozdravio naše djevojke i djevojčice i svima poželio sreću. Nakon cjelodnevnog natjecanja podijeljene su medalje, pehari i priznanja najboljim timovima po pojedinim disciplinama. Nagrade su uručili zamjenica virovitičkog gradonačelnika, gđa.Vlasta Honjek Golinac, predsjednica Saveza, gđa. Željka Banović i predsjednica Udruge virovitičkih mažoretkinja, gđica. Nataša Kranjec.

Virovitičke mažoretkinje su se na Državnom turniru natjecale u 5 kategorija i ponovno potvrdile svoj status državnih prvakinja. Kadetkinje velika formacija štap- 1.mjesto i državne prvakinje, juniorke – defile štap – 1.mjestoi državne prvakinje. Kadetkinje velika formacija pom pon- 2.mjesto, defile pom pon- 2.mjesto, juniorke velika formacija mix – 2.mjesto.

Također se uz 32. Državni turnir održao i Open Cup na kojem su djevojke i djevojčice također ostvarile izvrsne rezultate – 6 zlata, 6 srebra i 1 bronca.

Virovitičke mažoretkinje su u svome gradu ukupno osvojile 8 zlata, 9 srebra i 1 broncu te s ponosom potvrdile prošlogodišnju titulu državnih prvakinja te započinju s intenzivnim pripremama za Europsko prvenstvo u Pragu te Svjetsko prvenstvo u Cape Townu, Južnoafrička Republika.

-Želim se zahvaliti svima koji su pomogli u realizaciji ovako velikog i prekrasnog događaja. Hvala gradu Virovitici i Turističkoj zajednici grada Virovitice što su prepoznali naš rad. Pripremu za ovo veliko natjecanje započeli smo još u listopadu prošle godine. Uložili smo mnogo napora i došli do ovoga danas. Posebnu zahvalu zaslužuju svi roditelji mojih djevojčica i djevojaka koji su bili tu u svakom trenutku i odradili pripreme i sav posao oko organizacije na najvišoj razini. Ovo je još jedna potvrda da ovaj tim ima prave ljude i da ide u pravom smjeru, hvala Vam. Posebnu sreću su mi pružile moje djevojke koje su dale sve od sebe i postigle ove izvrsne rezultate – izjavila je Nataša Kranjec, predsjednica Udruge. (www.icv.hr, nk)

[g-gallery gid=”455108″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content