Virovitičko-podravska županija subvencionirat će kamate na stambene kredite za 14 liječnika

U Sali za sastanke Virovitičko-podravske županije virovitičko-podravski župan Igor Andrović danas je potpisao ugovore o dodjeli subvencije kamata na stambene kredite kojih su korisnici doktori medicine koji žive na području Virovitičko-podravske županije te su zaposleni u zdravstvenim ustanovama kojima je Županija osnivač. Župan I. Andrović, u nazočnosti pročelnice županijskog Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Melite Sirovica, potpisao je ugovore s 14 liječnika, za što će Virovitičko-podravska županija u ovoj godini izdvojiti oko 80.000 kuna.

– Ovo je jedna od mjera s kojom nastojimo zadržati naše liječnike na području naše županije, radili oni u primarnoj ili sekundarnoj zdravstvenoj zaštiti. Vjerujemo kako će ova mjera doprinijeti njihovom ostanku ovdje, ali to je samo jedan od načina ulaganja u zdravstvo u našoj županiji – istaknuo je župan Andrović, dodajući da su u tijeku radovi na „Dogradnji novih dnevnih bolnica Opće bolnice Virovitica“, te opremanje operacijskih sala ukupne vrijednosti oko 50.000.000. Osim toga, u tijeku je i nabava magnetske rezonance, što će sigurno doprinijeti i liječnicima i pacijentima.
– Sva ta ulaganja i oprema ne znače ništa ako nemamo liječnike koji će raditi na toj opremi i pomagati našim pacijentima – rekao je Andrović o važnosti ovakvih mjera.

– Ova mjera mi ne znači toliko financijski koliko emocionalno jer nam na ovaj način Županija daje podršku i brine o našem radu. Kroz zadnjih desetak godina, koliko radim u Zavodu za hitnu medicinu, puno je liječnika prošlo kroz našu ustanovu i vjerujem da je ova mjera bila i ranije da bi neki možda i ostali – rekao je doktor Danijel Rešetar, istaknuvši važnost ulaganja u ljude. Ova mjera pokrenuta je još 2010. godine od strane bivšeg župana, današnjeg ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića. Unazad nekoliko godina nije se provodila, no prošle godine župan Igor Andrović odlučio ju je ponovno pokrenuti.

– Prošle godine nismo imali posložene kriterije koje bi zadovoljavao veći broj liječnika tako da smo ove godine s novim kriterijima otvorili natječaj gdje ih je zadovoljavalo 14 liječnika – rekao je Andrović, ističući da će iduće godine kriterije dodatno prilagoditi kako bi još veći broj liječnika mogao korisiti ovu mjeru. Iznos subvencije kamate na kredit je 50 posto od ukupne kamate i plaćat će se na račun liječnika dva puta godišnje, odnosno u srpnju te u prosincu, a financijski će pomoći i obitelji Taboršak.

– Podržavam ovu mjeru jer smatram da uvelike pomaže financijskoj situaciji liječnika u našoj županiji te da će se na taj način povećati broj doktora – rekla je Marina Kirhmajer Taboršak, doktorica dentalne medicine, nadajući se još boljim kriterijima i dodatnim sredstvima.
Na potpisivanju ugovora napomenuto je da postoje i liječnici koji žive izvan naše županije, a zaposleni su u zdravstvenim ustanovama kojima je Županija osnivač te će, prema riječima župana Androvića, od iduće godine uvesti nove kriterije kako bi i oni zadovoljavali ovaj natječaj.
– Nadam se da će ova mjera privući još liječnika u našu županiju te da će se poraditi na kriterijima kako bi nas što više moglo iskoristiti ovu mjeru – zaključila je Marina Kirhmajer Taboršak. (www.icv.hr, žđl)

[g-gallery gid=”458594″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content