Zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta dezinsekcija u općini Crnac odgođena na 17. svibnja

Mještani općine Crnac ovoga proljeća vode veliku borbu s nevjerojatnim brojem komaraca. U pomoć je krenula odmah i Općina koja je pokrenula postupak dezinsekcije koji je povjeren ovlaštenoj tvrtki za deratizaciju, dezinsekciju i dezinfekciju, “Pestrid”d.o.o. Bilje:

-Ova tvrtka na području Općine Crnac provodi i postupak deratizacije pa smo sigurni da će odraditi dobar posao. Adulticidnim tretmanom komaraca Pestrid će obuhvatiti sva naselja u sklopu Općine Crnac: Crnac, Suhu Mlaku, Milanovac, Breštanovce, Mali Rastovac, Veliki Rastovac, Žabnjaču, Staro Petrovo Polje, Novo Petrovo Polje i Krivaju-Pustaru. Tretman dezinsekcije provodit će se na prometnicama u spomenutim naseljima Općine uređajima za apliciranje iz vozila u pokretu. Upozoravamo kako će se tijekom tretmana pojavljivati dimne zavjese, na što trebaju pozornost obratiti vozači, roditeljima se sugerira sprečavanje nepotrebnog izlaganja djece insekticidu, građani s dišnim smetnjama kao i svi ostali građani ne trebaju se bespotrebno izlagati insekticidu, a pčelari za vrijeme tretmana komaraca trebaju zatvoriti pčele koje se nalaze na području Općine Crnac. – kaže načelnik općine Crnac Mato Damjan.

Dezinsekcija je trebala biti provedena 15. svibnja, no zbog najavljenih loših vremenskih uvjeta ista je odgođena za 17. svibnja uvečer. Iako su kemijske supstance sadržane u dimu i ispuštene iz strojeva dozvoljene koncentracije, iz PESTRID-a kažu kako je potrebno čuvati se izravne izloženosti, a po savjetu policije usporiti u prometu te stati na nekoliko minuta dok se dim ne raziđe. (www.icv.hr, VG)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content