2. ŽUPANIJSKA NOGOMETNA LIGA (ZAPAD): NK Sveti Đurađ

Sveti Đurađ „eksplodirao“ u proljetnom dijelu i osigurao opstanak

Iza nogometaša Svetog Đurđa je turbulentna i teška sezona. Ako se malo vratimo unazad, vidjet ćemo da su konačni rezultati sezone 2016./2017. i 2017./2018. totalne krajnosti. U sezoni 2016./2017. Sveti Đurađ završio je na odličnom 4. mjestu i ekipa je imala velike ambicije za novu sezonu, a onda je uslijedio šok. Pred sam početak nove sezone (2017./18.) ekipu je napustilo čak 8 igrača, uglavnom prvotimaca i posljedica svega toga je bilo zadnje mjesto na tablici u jesenskom dijelu prvenstva sa samo 4 osvojena boda.

Uprava je morala reagirati, u klub je za proljetni dio prvenstva stiglo nekoliko pojačanja, glave su se „sabrale“ i krenulo se u borbu za opstanak u ligi. Nakon nekoliko kola vidjelo se da stvari kreću na bolje a do kraja sezone Đurađ je upisao još pet pobjeda, dva remija i četiri poraza te osigurao opstanak u ligi, sa 21 osvojenim bodom, na 10. mjestu, ispred Stare Brezovice i Napretka iz Rušana. Pitanje je što dalje i koje su ambicije u novoj sezoni?

Razgovor smo obavili s predsjednikom kluba, Ivanom Ćavarušićem, trenerom-igračem Željkom Pšihistalom i kapetanom ekipe Ivanom Ćavarušićem.

– Nakon grčevite borbe ostali smo u ligi, to je najbitnije i ovim putem čestitam momcima na trudu. Za novu sezonu imamo velike ambicije, tu je i nekoliko kvalitetnih pojačanja. – kratak je bio uvijek karizmatični Pšihistal

– Sa dva-tri nova igrača vjerujem da možemo krenuti u osvajanje 2. županijske nogometne lige i naravno, ambicija je veći rang, ulazak u 1. ŽNL. To je moja želja, a vjerujem da i ostatak ekipe razmišlja isto. Uskoro krećemo s pripremama za novu sezonu, kvalitetnim radom sve je moguće. – dodao je kapetan ekipe, I. Ćavarušić

– Prije početka sezone imali smo velikih problema što se tiče igračkog kadra, ekipu je napustilo nekoliko kvalitetnih igrača. Tako oslabljeni, borili smo se svim snagama ali jednostavno nije išlo, falilo je malo sportske sreće i prvu polusezonu smo okončali s 4 boda, na zadnjem mjestu. U nastavku, ekipu smo pojačali s nekoliko kvalitetnih igrača i to se na kraju pokazalo uspješnim, osvojili smo dodatnih 17 bodova. Uspjeli smo prestići Staru Brezovicu i Napredak iz Rušana i sezonu završiti na 10. mjestu. Želim čestitati svim igračima na zalaganju, svim sponzorima i naravno, našim vjernim navijačima koji su nas bodrili kako na domaćim tako i gostujućim utakmicama. – zaključio je I. Ćavarušić, predsjednik kluba.

TRANSFER ZONA I POPIS IGRAČA KOJI SU NASTUPALI TIJEKOM SEZONE

Prije početka proljetnog dijela sezone u klub je stiglo nekoliko pojačanja:

Mladen Jergović

Tin Szabo

Jurica Kajić

Dalibor Ladović – najbolji strijelac proljetnog dijela prvenstva

Vedran Botić koji je stigao iz četvrtoligaša Zdenke (Veliki Zdenci).

Tu su i dva kvalitetna igrača koja su se ponovno aktivirala nakon višegodišnje stanke, Alen i Mario Žitković.

Za klub su u sezoni još nastupili: Željko Pšihistal, Nikola Mesić, Ivan Ćavarušić, Boris Cindrić, Ivan Handraka, Davor Pandur, Antonio Dražić, Luka Funko, Filip Filjak, Matej Mlinarić i Denis Hudi.

Sveti Đurađ nedavno je nastupio u Podgorju, na turniru virovitičkih nogometnih klubova podbilogorskog kraja i osvojio treće mjesto, pobjedom protiv domaćina rezultatom 3:0.

(www.icv.hr)

Nekoliko fotografija iz arhive: