2. ŽUPANIJSKA NOGOMETNA LIGA (ZAPAD): Pregled sezone

Kao i prošle sezone prvo mjesto je osvojila momčad Bušetine 1947. Iako je posljednjih nekoliko kola bušetinska momčad ostala bez nekoliko ključnih igrača, to ipak nije utjecalo na konačni rezultat. U Bušetini su odlučili da će se od iduće sezone natjecati u 1. županijskoj nogometnoj ligi.

Croatia iz Grabrovnice, novak u ligi, dugo vremena bila je na drugom mjestu. Posustala je posljednjih nekoliko kola i na kraju završila na trećem mjestu, a na drugo mjesto popeo se odlični Omladinac iz Korije.

Momčadi Bilogore 1947. iz Špišić Bukovice i Mladosti iz Vukosavljevice bile su uspješnije na jesen, ali su se održale u vrhu.

Drava iz Terezinog Polja borila se s nizom nedaća tijekom prvenstva, no unatoč tome bila je u sigurnoj zoni.

Virovitički gradski klubovi Sveti Đurađ, Sokol iz Milanovca i Podgorje bili su jesenas pri samom dnu tablice. Kvalitetno su iskoristili zimsku pauzu, igrači su se ekipirali i dobro pripremili te su proljetni dio sezone iskoristili za iskorak u sredinu tablice, odnosno ulazak u sigurnu zonu. Sada mogu na miru krenuti s planiranjem iduće sezone, posebice u Svetom Đurđu gdje se do posljednjeg kola strahovalo od ispadanja u 3. županijsku nogometnu ligu.

Turanovac je također odigrao odlično i završio u sigurnoj zoni.

Za razliku od njih, Napredak iz Rušana i Stara Brezovica nakon solidne jeseni, u proljeće su odigrali loše te su završili na posljednje dvije pozicije na tablici. Napredak je ovog proljeća osvojio tri, a Stara Brezovica samo jedan bod. Oba kluba su imala velike probleme s igračkim kadrom.

U 2. ŽNL (zapad) se iz prve lige nakon jednogodišnjeg izbivanja vratila Gradina, iz 3. ŽNL (zapad) ušao je Dinamo iz Kapele Dvora, a Stara Brezovica je ispala u 3. županijsku ligu (zapad).

(www.icv.hr, mš)