9. Vatrogasni Memorijal u čast poginulom branitelju Damiru Hornungu

U organizaciji Dobrovoljnog vatrogasnog društva Orahovica održan je 9. Vatrogasni memorijal ”Damir Hornung” u čast poginulog hrvatskog branitelja i nekadašnjeg vatrogasca.

Damir Hornung hrvatski je vitez koji je svoj život na oltar Domovine položio 7. srpnja na istočnom hrvatskom bojištu, u Tenji. Orahovački vatrogasci već punih devet godina organiziraju ovaj memorijal koji je započeo kroz malonogometni turnir, a sada već 5 godinu za redom u vidu vatrogasnih igara. Nazočne je na otvaranju pozdravio predsjednik DVD- Orahovica Mato Orina, predsjendik Vatrogasne zajednice Orahovica Mario Gubeljak te potom brat poginulog Damira, Mario Hornung dok je memorijal službeno otvorio orahovački dogradonačelnik Dalibor Fofonjka:

-U ime obitelji Hornung od srca vam se zahvaljujem što ste i ove godine došli u velikom broju u čast našeg Damira. Prelijepo je znati da njegovo ime, lik i djelo uz nas njegovu obitelj, i dalje živi u srcima svih vas i na ovaj način živjet će vječno. – rekao je Mario Hornung.

1806vatrogasnimemorijal2 1 Custom

Devet vatrogasnih ekipa društava iz Crnca, Feričanaca, Kutjeva, Kršinaca, Beljevine, Stare Jošave, Dolaca te Orahovice natjecalo se u vatrogasnim disciplinama, a na kraju je održan tzv. “Fire challenge”, pojedinačno natjecanje operativaca:

– Vatrogasci su ekipno morali što brže obući interventnu odoru s punom opremom, druga vježba bila je rad s brentačama, zatim brzo motanje vatrogasnih cijevi, potom rušenje meta vodom iz auto cisterne te na kraju spajanje usisnog voda. Što se tiče Fire challengea, riječ je o jednoj vježbi sastavljenoj od staze s nizom prepreka koju treba što brže proći. Vježba je prilagođena operativcima jer time pokazuju svoju brzinu, spretnost, spremnost i izdržjivost koja im je potrebna na vatrogasnim intervencijama. – rekao je zapovjednik DVD-a i VZ Orahovica Robert Orina.

1806vatrogasnimemorijal3 Custom

Na kraju, nakon zbrajanja bodova, pobjedu je odnijela ekipa DVD-a Kršinci, drugo mjesto pripalo je DVD-u Kutjevo, a treće Feričanci dok je nagradu za fair-play dobila ekipa Orahovica 2 koju su većinom činile žene vatrogasci. U Fire challenge-u najbrži i najspretniji bio je Marko Udovčić iz DVD-a Stara Jošava, drugi je bio Josip Bilandžić iz Feričanaca, a treći Mario Purgar iz Orahovice.

1806vatrogasnimemorijal4 Custom

Nagrade najboljima uručio je brat poginulog Damira, Mario Hornung. (www.icv.hr, vg)

1806vatrogasnimemorijal6 Custom

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content