FOTO: Godišnja skupština Udruženja klubova liječenih alkoholičara Virovitica

U “Dnevnom boravku” Gradskog društva Crvenog križa danas (subota) je održana 20. redovna godišnja skupština Udruženja klubova liječenih alkoholičara Virovitica koja je započela himnom Udruženja.

Pozdravne riječi prije početka službenog programa uputila je Stručna djelatnica Željka Dorić koja je odmah iskoristila priliku i informirala nazočne o novom vodstvu “UKLA” Virovitica, izabranom na izvanrednoj izbornoj skupštini zbog ostavke dosadašnjeg predsjednika Mirka Raka iz osobnih razloga.

IMG 6409 Custom

Novo vodstvo izabrano na izvanrednoj skupštini čine predsjednica Željka Dorić, dopredsjednik Zlatko Đerke i tajnica Gordana Radusin.

IMG 6413 Custom

Prva točka dnevnog reda bila je čitanje rada autora Gorana Mareka. Na sljedećoj točki dnevnog reda izabrano je radno predsjedništvo, nakon čega je podneseno izvješće o radu Udruge klubova liječenih alkoholičara Virovitica.

IMG 6407 Custom e1529762453959

Nakon podnesenog izvješća, s nekoliko lijepih riječi nazočnima su se obratili gosti, prijatelji “UKLA” iz Slatine i “KLA” iz Bjelovara. Službeni dio programa završio je pjesmom “Jedina moja” (Divlje jagode), koju je na akustičnoj gitari odsvirao i otpjevao gost, prijatelj iz Slatine, Kruno Matišić.

Nakon skupštine, uslijedilo je neformalno druženje nazočnih na kojemu su razmjenjena iskustva i istaknuta važnost klubova liječenih alkoholičara u procesu liječenja ovisnosti o alkoholu.

IMG 6385 Custom

Bila je ovo i prigoda da neki od članova podijele svoje iskustvo s medijima i drugima prenesu svoju važnu osobnu i životnu poruku. Jedan od naših sugovornika istaknuo je kako svatko s alkoholizmom počinje iz nekih svojih razloga, bilo da je riječ o teškom djetinjstvu ili nesređenim obiteljskim odnosima…

-Na alkohol sam potrošio i ogromne količine novca, brak mi se počeo raspadati i dotaknuo sam samo dno, a tad, na nagovor obitelji, odlučio sam otići na liječenje koje se pokazalo uspješnim. Danas na život gledam sasvim drugačije a imam i poruku za sve koji imaju problem s alkoholom, pogotovo za one mlađe dobi.

Ako se ne možete nositi s bilo kojim životnim problemom na neki normalan način, obavezno potražite stručnu pomoć, jer alkohol vam pomoći ne može. Može samo još dodatno zakomplicirati život.

Slobodno se obratite u jedan od klubova liječenih alkoholičara gdje god bili, tamo su ljudi koji vam mogu pomoći i dati sve bitne i potrebne informacije – rekao nam je sugovornik kojemu je članstvo u jednom od klubova promijenilo život.

(www.icv.hr, ts, foto: Tin Szabo)

[g-gallery gid=”464821″]

- PROMO -

 

 

Povezane vijesti

Skip to content