GORDANA BOROTIĆ, NAJUČENICA ČETVEROGODIŠNJIH PROGRAMA Ljubav prema matematici i fizici ponijet će na faks

Titulu najučenika u kategoriji četverogodišnjeg programa ponijela je Gordana Borotić, maturantica Srednje škole Marka Marulića iz Slatine. Gordana je sva četiri razreda završila s odličnim uspjehom, a sudjelovala je na županijskim natjecanjima iz matematike, fizike, informatike, te na GLOBE smotri. Ova obožavateljica matematike na županijskoj je razini osvojila osam prvih i tri druga mjesta te je tri godine zaredom sudjelovala na državnoj razini natjecanja iz matematike na kojoj ima jedno osvojeno treće mjesto. Skupno je sudjelovala na državnoj GLOBE smotri i građanskom odgoju, na kojima ima jedno osvojeno treće mjesto. Naravno, Gordanin najveći uspjeh je 1. mjesto na državnom natjecanju iz matematike, no veliko značenje nosi i 1. mjesto na županijskom iz fizike.

– Prvo mjesto iz fizike mi je jako važno jer sam bila na granici za državno. Smatram to još i većim uspjehom od prvog mjesta na državnom iz matematike jer sam ušla na listu gdje su bili svi iz matematičke gimnazije iz deset zagrebačkih škola, koji imaju puno više sati fizike od mene – objašnjava Gordana, ističući da je i program natjecanja po njihovom sustavu.

Svoje uspjehe Gordana će „ponijeti“ na PMF ili FER, a taktiku uspjeha nastojat će provoditi i na fakultetu.
– Učila sam redovito, osobito prvo polugodište, a drugo sam se najviše posvetila natjecanjima. Puno sam izostajala zbog tih natjecanja i bilo je teško, osobito s predmetima koji me ne zanimaju, ali htjela sam zbog sebe i to naučiti – rekla nam je Gordana, koja još nije ni svjesna da je proglašena najučenicom.

– Puno mi znači to što sam najučenica. Nisam ustvari još ni svjesna, ne mogu još vjerovati da su mene izabrali u cijeloj županiji i da se napokon isplatio sav moj trud – rekla je Gordana, kojoj će iz srednje škole najviše nedostajati prijatelji i profesori. (www.icv.hr, žđl)