Kristina i Matija Antolić primjer su vrijednih mladih ljudi: S obitelji obrađuju 30 hektara zemlje, uzgajaju ovce, guske i patke

Sestra i brat, Kristina i Matija Antolić, primjer su vrijednih poljoprivrednika: S obitelji obrađuju 30 hektara zemlje, sade duhan i kamilicu, uzgajaju ovce, guske, patke, proizvode vino…

Srednja škola Stjepana Sulimanca Pitomača na svojim službenim stranicama donosi priče svojih učenika. Tako su u rubrici “Poljoprivrednik u školi i kod kuće” ovog puta predstavili učenike maturante na koje su, kako kažu, kao škola iznimno ponosni. Sestra i brat, Kristina i Matija Antolić maturanti su smjera Agroturistički tehničar koji upravo ovih dana završavaju svoje srednjoškolsko obrazovanje.

Sa svojom mnogobrojnom obitelji, koja čini čak 12 članova, od malih nogu rade na OPG-u Antolić u Špišić Bukovici. Njihovo gospodarstvo prostire se na 30 hektara obradive zemlje.

antolic guske

– Od nastanka OPG-a glavna kultura nam je duhan – govori Matija. Osim toga Matija pojašnjava kako je duhan, još uvijek najzastupljenija ali i najisplativija kultura u našim krajevima.Osim duhana također siju kamilicu u eko-zoni u blizini Virovitice, zatim kukuruz te žitarice za stočnu hranu i za ishranu stoke koju također uzgajaju na imanju. Ukupno broje 20 ovaca, 15 gusaka, 50 pataka, 100 pilića i 50 kokoši nesilica.

Osim do sad navedenog, ovdje priči nije kraj. Obitelj Antolić također obrađuje vinograd i bave se proizvodnjom vina te proizvodnjom povrća.

antolic duhan1

– Uz to sve nam je i potrebna mehanizacija te se na našem OPG-u trenutno nalazi 6 traktora uz svu mehanizaciju i priključke potrebne za obradu zemlje – ističe Matija.

Kristina i Matija na kraju naglašavaju kako im je obrazovanje u Srednjoj školi Stjepana Sulimanca pomoglo da upotpune postojeće znanje o poljoprivredi, te da jednoga dana pokrenu agroturizam kao dodatnu djelatnost na postojeći OPG. Oboje vide ogroman potencijal za razvoj agroturizma na ovim prostorima. Znanja, vještina i želje za napretkom imaju, a mi im želimo svu sreću. (www.ss-stjepana-sulimanca.skole.hr, Facebook)

- PROMO -

 

 

Povezane vijesti

Skip to content