MISLITE DA KUHATE NAJBOLJI PAPRIKAŠ? Prijavite se na natjecanje u kuhanju “Goričnog paprikaša” u Pitomači

Povodom manifestacije „Dani pjesme, kruha i vina „Vidovo 2018.“, Srednja škola Stjepana Sulimanca Pitomača u suradnji s Turističkom zajednicom općine Pitomača organizira natjecanje u pripremanju autohtonog jela „Gorični (vinogradarski) paprikaš“. Natjecanje će se održati u četvrtak 14. lipnja u Pitomači u 18 sati. Potrebno je da se ekipe okupe oko 17 sati kako bi preuzele junetinu, kruh i pribor za jelo.

Za pripremanje paprikaša organizator osigurava glavnu namirnicu junetinu (5 kg), a ostale namirnice (povrće, začine i sl.) osigurava svaka ekipa prema vlastitoj recepturi. Svaka ekipa obavezna je ponijeti kotlić i stalak, te plinsku bocu i plamenik. U natjecanju mogu sudjelovati udruge, ustanove, poduzetnici i predstavnici ugostiteljskih objekata s područja Virovitičko-podravske županije. Kuharske ekipe sastoje se od glavnog kuhara i 2 člana ekipe.

Predviđeno je da svaka kuharska ekipa pripremi cca. 15 litara paprikaša, a sve će biti podijeljeno građanima povodom proslave Dana općine Pitomača.

Za sve natjecatelje osigurane su zahvalnice za sudjelovanje, a najbolje ekipe prema procjeni komisije osvojit će nagrade za prvo, drugo i treće mjesto. Prijave traju do 12. lipnja, više info na ovom linku. (pitomača.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content