ORAHOVICA U DOMOVINSKOM RATU Premijera dokumentarnog filma u sklopu 50. Orahovačkog proljeća

U sklopu 50. Orahovačkog proljeća, u hotelu Dukat je u organizaciji Ogranka Matice hrvatske premijerno prikazan dokumentarni film o događanjima u Orahovici i okolici tijekom Domovinskog rata, autora mladog studenta povijesti iz Orahovice Dine Mataza.

Premijeru je otvorio predsjednik Matice i ravnatelj Srednje škole ”Stjepan Ivšić” Orahovica, Zorislav Milković, a nazočili su joj aktivni sudionici navedenih događanja, gradonačelnica Orahovice Ana-Marija Petin te mnoštvo građana koji su velikim pljeskom na kraju pokazali kako je ovaj projekt mladog autora više nego uspješan:

0406film1 Custom
Autor filma Dino Mataz i predsjednik Ogranka Matice hrvatske Orahovica, Zorislav Milković

-Presretan sam na kraju cijele priče jer sam uz pomoć svojih suradnika Miroslava Gazde i Gorana Sokola te mentora Ivana Grgurića uspio napraviti nešto što će nadam se ostati vječni trag i uspomena na hrabre hrvatske branitelje šireg orahovačkog područja te viteška djela koja su oni ostvarili. Hvala svim sugovornicima u filmu, ljudima koji su mi pomagali i mojoj obitelji koja je imala razumijevanja u stvaranju ovog filma, koje je trajalo punih godinu dana. – rekao je Dino Mataz. (www.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content