Slatinčani peti put na simuliranoj sjednici Hrvatskoga sabora za učenike srednjih škola

U ponedjeljak, 4. lipnja, održana je 6. simulirana sjednica Hrvatskog sabora za učenike srednjih škola koju je organizirala saborska Služba za građane u suradnji s Agencijom za odgoj i obrazovanje u sklopu provedbe Građanskog odgoja i obrazovanja. Učenici-zastupnici iz 24 srednje škole iz cijele Hrvatske upoznali su se s radom klubova zastupnika, saborskih odbora te zakonodavnom procedurom, a imali su prigodu čuti i kako Hrvatski sabor izvješćuje javnost o svom radu.

DSCF2194 Custom

Kao jedini iz županije i ovog dijela Hrvatske na sjednici su sudjelovali učenici Srednje škole Marka Marulića Slatina – maturantice opće gimnazije Ana Križić, Dora Nikšić, Gordana Borotić, Iva Križić, Larisa Gerenčir i Petra Prebeg te maturantica programa agroturistički tehničar Dajana Mihajlović.

DSCF2164 Custom

Pripreme za sudjelovanje trajale su tri mjeseca, a sastojale su se od analize zakona, predlaganja poboljšanja (amandmana) i pisanja govora kojim se obrazlažu predložene promjene. Mentor učenicama bio je profesor Zorislav Jelenčić. Treba napomenuti da učenici slatinske škole redovito sudjeluju na ovoj državnoj smotri, već peti put – prve godine mogli su sudjelovati samo učenici iz Zagreba i okolice. Na ovogodišnjoj smotri za govornicu u ime kluba zastupnika državno povjerenstvo je odabralo učenicu Larisu Gerenčir čiji je govor bio veoma zapažen. (www.icv.hr, zj)

larisa govor Custom

DSCF2184 Custom

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content