Cestom će se povezati općine Čađavica i Crnac, naselja Zvonimirovac i Suha Mlaka

U prostorima Općine Čađavice, održana je svečanost potpisivanja Ugovora o izvođenju radova za projekt „Rekonstrukcija nerazvrstane ceste u k.o. Donje Bazije“. Projekt je odobren od Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju u 100 %-tnom iznosu i to za operaciju 7.2.2. Ulaganja u građenje nerazvrstanih cesta u provedbi mjere M7 Temeljne usluge i obnova sela u ruralnim područjima iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014.-2020.

Nakon provedenog otvorenog postupka javne nabave male vrijednosti, odabrana je ekonomski najpovoljnija ponuda za izvođenje radova, a to je ponuda tvrtke Gravia d.o.o. Osijek s iznosom od 3.687.719,45 kuna za 1,3 kilometara ceste. Svečanosti potpisivanja ugovora, uz načelnika Općine Čađavica Mirka Rončevića, predstavnika tvrtke Gravia, između ostalih, nazočio je i zamjenik župana Virovitičko-podravske županije Darko Žužak, načelnik Općine Crnac Mato Damjan, predsjednik Općinskog vijeća Čađavica Josip Piskač te predstavnici VIDRA-e (koja je pripremila projekt), Neda Martić i Branimir Sladojević.

S obzirom na to da je s istom tvrtkom i Općina Crnac potpisala ugovor (vrijedan oko 5.400.000,00 kuna za oko 2,1 kilometara duljinu ceste), cesta koja će asfaltom spajati Zvonimirovac i Suhu Mlaku, te time skratiti put za 20 minuta od Crnca do Čađavice, bit će gotova u roku od 4 mjeseca. Podsjetimo, 2015. godine izgrađen je most nedaleko Zvonimirovca, a cesta je bila dugogodišnja želja stanovnika ovih dviju općina. (www.vpz.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content