DEKAN OLIVER J. NAVIJAO JE SINOĆ U RUSIJI : „S Rusima smo gledali njihove penale, a zatim su Rusi slavili s nama“

Oliver Jukić, dekan Visoke škole Virovitica i strastveni nogometni navijač i poznavatelj ovog sporta, bio je jedan od sretnika koji su sinoćnju osminu finala Svjetskog prvenstva na stadionu u Nižnjem Novgorodu u Rusiji pratili uživo, s tribina. Od utakmice nije prošlo ni 12 sati, a dekan je jutros već bio na poslu i nakratko s nama podijelio svoje dojmove s utakmice Hrvatske protiv Danske, koja će biti zapamćena kao „utakmica živaca“.

– Bilo je ludo, nezaboravno, atmosfera na tribinama bila je posebna. Prije utakmice “Vatrenih”, naši su navijači s Rusima gledali utakmicu protiv Španjolske. Gledali smo kako se bore u penalima i komentirali svaki potez, a kasnije su oni s nama prolazili isto. Slavili su s nama kad smo mi pobijedili – kaže Oliver Jukić, ističući kako je stekao dojam da su Rusima hrvatski igrači veliki favoriti. Zato će sljedeća utakmica, koju igramo upravo protiv domaćina, biti zanimljiva za sve, smatra Oliver J.

Hvali izvrsnu organizaciju i sigurnost koja se osjeća na stadionu, unatoč mnoštvu koje prati utakmicu i silini emocija koja neizostavno prati svaki napad, obranu ili gol.

36517358 2020595764639966 8429119815163052032 n

– Bilo je svega, ova je utakmica zaista ‘usko grlo’ i bila je jako važna svakom navijaču. U jednom trenu se netko molio, u drugom psovao, bilo je i suza, ali radosnica, kad je Rakitić zaključio cijelu priču oko ostanka na prvenstvu. Bio je to potez koji je na neki način kapitalizirao cijelu priču oko Argentine i naše igre – ističe ovaj vatreni navijač koji je odmah nakon utakmice opet sjeo u avion za Zagreb te se u jutarnjim satima vratio u Viroviticu.

Pamtit će tren, kaže, kada je na tribine stigao i trener Dalić i dao potporu navijačima reprezentacije, a to je bila gesta koja im je puno značila. Strastveni nogometaš, koji je ovaj sport proslavio i svojim romanima, ističe kako razmišlja o povratku u Rusiju, u Moskvu, osobito ako se, kaže, ponovi 1998. godina, kada će, u bitci za sam vrh, Hrvatska reprezentacija opet trebati svakog svog navijača uz sebe.

(www.icv.hr, mlo, foto: privatni arhiv)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content