DVA KOTAČA UZ VAS SU JAČA Tomislava dočekali slatinski Vretenci

Humanitarna akcija koju organizira Udruga za pomoć osobama s intelektualnim teškoćama Latice iz Koprivnice pod nazivom ”Mali korak za veliki start”, počela je danas, 14. srpnja, vožnjom bicikla kojim pedalira mladi Tomislav Gregurić iz Virja pod motom ”Dva kotača uz vas su jača”. Tomislav će u 15 dana prijeći čak 2300 kilometara duž Lijepe naše, a krenuo je iz rodnog Virja. Cilj ove akcije je prikupiti novac kojim će se adaptirati prostor Udruge koji se nalazi u koprivničkom Kampusu, a koji je od Grada Koprivnice udruga Latice dobila na korištenje. Putovanje je posvećeno svim osobama s intelektualnim teškoćama, a Tomislav će na svojoj ruti kojom prolazi proći i kroz mjesta gdje se nalaze prijateljske udruge koprivničkih Latica.

Prva Tomislavova stanica bila je Slatina, gdje su ga na Trgu sv. Josipa dočekali članovi slatinske Udruge osoba s intelektualnim teškoćama Vretenac.

– Naša udruga je pozvana preko Hrvatskog saveza udruga osoba s intelektualnim teškoćama, a mi, pošto djelujemo jako kratko, prihvaćamo svaku priliku da se i mi pokažemo svom gradu i ja sam odlučila da ćemo dočekati Tomislava. Izuzetno nas veseli što smo mi prva udruga koja ga je dočekala. Naši članovi su bili jako sretni kad sam im rekla za ovaj događaj, pogotovo zato što preko ljeta udruga ne djeluje, pa vole ovakve aktivnosti, a tu je i naš veliki problem što nemamo svoj prostor, već iznajmljujemo prostor od škole i zbog toga ga ne možemo koristiti ljeti i nalaziti se sa članovima svaki četvrtak, a što njima jako fali. Za razliku od udruge Latica koja svoj prostor mora opremiti, mi tek svoj prostor moramo dobiti – rekla nam je predsjednica UOSIT Vretenac Slatina, Patricija Karaman, nakon što su slatinski Vretenci srdačno dočekali Tomislava.

Tomisalav se sa slatinskim Vretrencima podrušio neko vrijeme, a oni su mu otpjevali pjesmu koju su pripremili zajedno sa volonterima.

– Bio sam na svadbi svojih prijatelja i vidio sam malog Peru i sreću na licu kada je čuo da svira njegova pjesma. On je sin Nevenke Fuchs, predsjednice udruge Latica. I tada sam planirao tu neku vožnju, ali nisam ni znao u što će se ovo pretvoriti. Odlučio sam voziti i posvetiti vožnju prvo Peri, a onda i svim članovima udruge. Pitao sam Nevenku što misli o tome i predložila je da to bude jedan veliki projekt. I od tog malog plana, ovo je preraslo u nešto nevjerojatno. Nadam se da će i ljudi to prepoznat i odlučiti sudjelovati u ovoj humanitarnoj akciji – objasnio je razloge svog putovanja Tomislav Gregurić.(www.icv.hr, ADF)

[g-gallery gid=”468583″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content