FOTOGALERIJA: Virovitičke mažoretkinje europske prvakinje

Virovitičke mažoretkinje sudjelovale su na Europskom prvenstvu mažoretkinja koje se održavalo u Pragu, Češka od 5. do 8. srpnja 2018. godine. Na Europskom prvenstvu sudjelovalo je ukupno 11 zemalja, a u samo prva dva dana otplesano je preko 600 koreografija.

Kadetkinje i juniorke virovitičkih mažoretkinja natjecale su se u ukupno 12 kategorija i ostvarile izvrsne rezultate. U 11 godina postojanja Udruge virovitičkih mažoretkinja te sudjelovanja svake godine na Europskim prvenstvima, konačno je došla medalja i to ona najsjajnija. Virovitičke juniorke Marcela Miščević, Petra Bubnjić, Noa Sever, Vanessa Maurović i Lorena Podgornik koje su ujedno i Državne prvakinje, postale su europske prvakinje u kategoriji mini formacija sa zastavama.

Nakon titula Državnih prvakinja koje virovitičke mažoretkinje svake godine potvrđuju na Državnim prvenstvima, medalja na Međunarodnim natjecanjima i festivalima, ova medalja i titula europskih prvakinja poseban je odraz truda, rada, volje i ljubavi svih djevojaka, djevojčica i trenerice.

Rezultati ostalih kategorija: kadeti solo štap Laura Počut – 12. mjesto, kadeti duo štap Laura Počut i Laura Erak – 11. mjesto, kadeti mini formacija štap – 14. mjesto, kadeti mini formacija mix – 12. mjesto, juniori mini formacija mix – 10. mjesto, kadeti solo pom pon Laura Erak – 15. mjesto, kadeti duo pom pon Laura Erak i Laura Počut – 13. mjesto, kadeti mini formacija pom pon – 13. mjesto, juniori solo pom pon Petra Bubnjić – 24. mjesto, juniori trio pom pon Vanessa Murović, Petra Bubnjić i Marcela Miščević – 15. mjesto, juniori mini pom pon – 12. mjesto.

Sve koreografije napravila je i uvježbala trenerica, ujedno i predsjednica Udruge, Nataša Kranjec.

-Iznimno sam ponosna na svaku svoju djevojčicu i djevojku koje na svakom natjecanju daju najbolje od sebe, a to pokazuju i naši rezultati. Ovo što smo zajedno napravili na ovom Europskom prvenstvu u Pragu je neopisivo i nema riječi kojima bih opisala njihovu i svoju sreću nakon ostvarenih rezultata. Svaka njihova suza, bol, rad, ljubav, volja…sve se vratilo tog 6. srpnja u 22.30 sati kada su nas proglasili Europskim prvakinjama i kada je za moje djevojke i djevojčice zasvirala Lijepa naša u sred Praga. Ponosna sam na sve rezultate svog tima jer u takvoj teškoj konkurenciji, gdje dolaze samo najbolji timovi Europe, biti među prvih 15 ili 10 najboljih timova je čast, a kada još osvojite i medalju, znate da ste i vi oni najbolji. – kaže presretna Nataša K.

-Hvala našim roditeljima koji su omogućili da djeca odu na natjecanje i koji su uvijek tu za nas, jer da njih nema, teško bi ostvarivali sva ova putovanja i odlaske na natjecanja. Nakon ovog prekrasnog uspjeha, slijedi kratka stanka, a u 8. mjesecu krećemo s pripremama za Svjetsko prvenstvo mažoretkinja u Južnoafričkoj Republici, Cape Town, na koje naše djevojke putuju 18. rujna, te World Cup u Zagrebu tijekom listopada. Ovu priliku bih htjela i iskoristiti da ukažem našim građanima na važnost ovoga čime se naša djeca bave i u čemu ostvaruju tako izvanredne rezultate predstavljajući svoj Grad, Županiju i Republiku Hrvatsku diljem svijeta. Naš tim tijekom godina odlazio je na dosta putovanja, od Državnih prvenstava, Međunarodnih natjecanja, Internacionalnih festivala te Europskih prvenstava, a svake druge godine i Svjetsko prvenstvo. Veliku većinu toga financiraju roditelji. Zahvalni smo Gradu, Županiji i svim tvrtkama koji nam tijekom godine pomažu, ali to nažalost nije dovoljno. Time uspijemo pokriti samo prijevoz na jedno natjecanje, a ostalo je sve na roditeljima. Moje djevojke očekuje put na Svjetsko prvenstvo u Južnoafričku Republiku, World Cup i Grand Prix u Rusiji, što su veliki financijski izdatci te bih ovim putem zamolila sve koji su u mogućnosti, da pomognu svojim donacijama kako bi ova djeca, koja to zaslužuju i dalje mogla ostvarivati ovako prekrasne rezultate i predstavljati sve nas diljem svijeta. – zaključuje trenerica i predsjednica Udruge, Nataša Kranjec.

(www.icv.hr, nk)

[g-gallery gid=”467787″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content