I ovog ljeta vrhunski rock ispunio dvorište Palače Pejačević

Nakon izuzetno uspjele prošloljetne prve manifestacije pod nazivom Svirka u Plači, Turistička zajednica grada Virovitice i Klub mladih Virovitica i ove su godine organizirali rock večeri pod zvijezdama. Ulaz na ove koncerte je besplatan, a prekrasno dvorište palače već se od prije pokazalo kao idealan ambijent vrhunske akustike.

IMG 20180721 213617

Ovogodišnja svirka u dvorištu Palače Pejačević započela je u subotu, 21. srpnja, nastupima virovitičkih grupa ZMaJ i Moo Alarm te u glazbenim krugovima vrlo cijenjenih zagrebačkih art-rockera Porto Morto.

ZMaJevci su i ovom prilikom izveli svoj originalan repertoar koji ni po čemu ne zaostaje za recentnom svjetskom produkcijom. Njihove instrumentalne numere na vrlo prijemljiv način kombiniraju brojne stilove, od kojih je najupečatljivija kombinacija rocka s elektronikom. Kao neizostavni dio doživljaja njihove muzike, koncert su pratile odlično uklopljene futurističke projekcije urbanih motiva Ive Gavrilović.

Publiku je oduševila i svirka drugog virovitičkog benda, grupe Moo Alarm. Oni su se predstavili obradama poznatih rock stvari u vlastitim aranžmanima, dok je posebna poslastica bio nastup zagrebačkih Porto Morto.

IMG 20180721 230328

Ovi alternativni rockeri najbolje se mogu opisati usporedbom s domaćom grupom Haustor ili britanskim bendom Radiohead. Upotrebom klavijatura i drugih synth instrumenata Porto Morto postižu sugestivan dojam te su i ovom prilikom, nastupom u dvorištu Palače Pejačević, potvrdili zašto hrvatska glazbena kritika za njih nema drugih riječi osim riječi pohvala.

Manifestacija Svirka u Palači održat će se i sljedećeg tjedna, odnosno sljedeće subote, 28. srpnja, od 21 sati. Tada će u sklopu nje nastupiti virovitičke “snage” Stringersi i Ouagadougou, dok će posebna poslastica biti dečki iz osječko-đakovačkog pop-rock sastava Fluentes koji je ove godine osvojio Porin, a u Virovitici nastupa prvi put.

(www.icv.hr,zv,foto:I.Popović)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content