Kroz uličnu predstavu priča o tri hrvatska grada se ponavlja, ali i širi

U sklopu festivala dramske umjetnosti FeDor 2018, u subotu je održana „ulična predstava“ pod nazivom „Vremeplov – tragovima Bele IV.“ u kojemu je ove godine sudjelovalo čak 22 polaznika. Po prvi puta priča o tri hrvatska grada, Virovitici, Zagrebu i Rabu, predstavljena je ispred malog ulaza u kazalište te se ova lokacija pokazalo idealnom, a s time se složila i publika koja je u potpunosti mogla uživati u ovom Vremeplovu. Osim toga, po prvi puta publika je i sudjelovala u predstavi i to kušajući „duha vremena“ te im je ovo do sada bila najbolja izvedba. Voditelji radionica bili su Snježana Lančić, Ana Cmrečnjak, Danijela Duvnjak, Izabela Kisić i Tomislav Slavić. – Svake godine u samoj izvedbi „ulične predstave“ sudjeluje najmanje 60 posto novih sudionika, kao i publike – rekla je Snježana Lančić, direktorica festivala, dodajući kako se priča na taj način iz godine u godinu ponavlja, ali i širi.

37591154 1846315238745447 4868149308924362752 n

Suradnica na FeDoru bila je Suzana Sokele, kao i volonteri, polaznici Dramskog studija Kazališta Virovitica, a njih 10 najaktivnijih, prema procijeni direktorice, putovat će na Rab.
Cilj festivala je promicanje dramskog i kazališnog odgoja, te kulturno umjetničkog stvaralaštva uopće; poticanje djece, mladih i odraslih na sudjelovanje u procesu odgoja kroz dramu.
Partneri: Kazalište Virovitica, Grad Virovitica, Virovitičko-podravska županija, Flora Virovitica, Virkom Virovitica, Gradski muzej Virovitica, Učenički dom u Virovitici, Grad Rab, Kocka (Rab), KUC Virovitica. (www.icv.hr, žđl, Foto: Snježana Lančić)

[g-gallery gid=”469996″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content