Kupite li izmet za svojim kućnim ljubimcem? – kazna za neskupljanje je 400 kuna

Vlasnici kućnih ljubimaca dužni su počistiti izmet svog psa s javne površine. Međutim, sve je veći broj prijava građana o neodgovornom ponašanju vlasnika kućnih ljubimaca, prvenstveno vlasnika pasa.

Iako je prema Odluci Grada Virovitice o uvjetima držanja kućnih ljubimaca i postupanju s napuštenim ili izgubljenim životinjama zabranjena šetnja sa psima po dječjim igralištima, neodgovorni vlasnici ljubimce doslovno izvode na igrališta obaviti nuždu. Najočitiji primjer toga su igrališta u središtu grada, na što su se požalili i stanari zgrada koji tamo dolaze s djecom.

Odlukom o uvjetima držanja kućnih ljubimaca i postupanja s napuštenim ili izgubljenim životinjama propisano je da je posjednik psa dužan očistiti javnu površinu koju je uneredio njegov pas. U protivnom, komunalni redar ovlašten je kazniti takav prekršaj, a kazna za isti iznosi 400 kuna.

Stoga ovim putem pozivamo još jednom vlasnike kućnih ljubimaca na odgovorno ponašanje te molimo da počiste nered koji je na javnoj površini ostavio njihov ljubimac. (virovitica.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content