NAZOROVCI I KATOLIČKA GIMNAZIJA Učenici stani jezik upoznali iz prve ruke, tjedan dana bili su u Engleskoj

Učenici Osnovne škole Vladimir Nazor iz Virovitice: Valnea Sagner, Bartol Brlas, Laura Ana Lainson, Marko Dukarić, Karla Frković, Davorin Kolar i Marko Sabolić te učenica virovitičke Katoličke klasične gimnazije s pravom javnosti Lara Ljulj, zajedno s učiteljicama Martinom Blažević i Jasenkom Kolarić Barač tjedan su dana proveli u Devonu, gdje su intenzivno radili na unaprjeđivanju engleskoga jezika.

SOL (Sharing One Language) je neprofitna organizacija koja organizira jezične programe za učenike, ali i učitelje iz istočne i središnje Europe, a u okviru koje su i učenici iz virovitičkih škola imali prilike posjetiti Englesku.

U dopodnevnim satima bili su angažirani zanimljivim jezičnim igrama i aktivnostima, a u popodnevnim satima išli su na izlete te su tako obišli gotovo cijeli Devon. Najhrabriji su se čak i okupali u Atlantskom oceanu.

Bili su smješteni u obiteljima u gradiću Bideford i u svakom trenutku ohrabrivani da što više komuniciraju s lokalnim stanovništvom.

Učenici su uspjeli posjetiti i London gdje su obišli Buckinghamsku palaču, Piccadilly Circus, Hyde Park, Green Park, London Eye, British Museum te su se provozali brodom po rijeci Temzi.

U Viroviticu su se svi vratili obogaćeni novim iskustvima, novim prijateljstvima (družili su se s grupom učenika iz jedne trogirske škole stranih jezika), proširenim vidicima i, dakako, poboljšanim engleskim. (www.icv.hr, jkb, foto: privatni arhiv)

[g-gallery gid=”466798″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content