Osnovnoj školi Eugena Kumičića Slatina odobren je Erasmus+ projekt

Osnovnoj školi Eugena Kumičića Slatina odobren je Erasmus+ projekt kojega finacira Agencija za mobilnost i programe Europske Unije. Naziv projekta je ”Kids from the future”, odnosno Djeca budućnosti. Projekt je započeo 1. srpnja 2018., a trajat će ukupno 14 mjeseci. Iznos financijske potpore je 19 283 eura. Projekt se nalazi u sklopu programa ”Ključna aktivnost 1” kojom se podupiru podupiru mobilnosti, u našem slučaju nastavnog osoblja u svrhu stjecanja iskustva učenja, rada, prakse, usavršavanja… u inozemstvu.

oš eugena kumičićaUčitelji Osnovne škole Eugena Kumičića Slatina koji sudjeluju u Erasmus+ projektu su: Silvija Mađarić (koordinator projekta, učiteljica engleskog jezika), Andrea Grahovac (pedagoginja), Renata Grahovac i Jasna Kizivat (učiteljice razredne nastave), Rajka Avirović Gaća (učiteljica prirode i kemije), Patricija Karaman i Ivana Sabolić (učiteljice u posebnim odjelima), Senka Kovčić (učiteljica matematike) te Ivan Drokan (učitelj tehničke kulture).

 

Osim što će navedeni učitelji škole sudjelovati u tečajevima u inozemstvu, vodit će novu izvannastavnu aktivnosti ”DigiClass” u kojoj će podučavati učenike korištenju raznih web alata, a učenici će izrađivati vlastite materijale za učenje koji će se objavljivati na web stranici projekta.

erasmus

Provodit će se brojne radionice na temu podizanja motivacije učenika za cjeloživotne učenje i sudjelovanje u nastavnim aktivnostima, te novim načinima i tehnikama podučavanja osuvremeniti način izvođenja nastave, te ujedno osposobiti i ostale učitelje za drugačiji način rada.

– Osim što želimo osuvremeniti nastavni proces i podići razinu motivacije učenike, želimo još više integrirati i uključiti učenike posebnih odjela u rad naše škole, a samim time prenijeti i nova znanja ostalim učiteljima naše škole kako raditi s učenicima s teškoćama. S prvom mobilnošću započinjemo u rujnu, 2018. godine – kaže Silvija Mađarić, koorinator projekta. (www.icv.hr, ADF; OŠ E. Kumičića Slatina)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content