PAVO VIDA: Kad igra Domagoj, sve u kući staje, svi idu pred ”mali ekran”

Svaki pravi hrvatski navijač sa strepnjom je ovih dana zagledan u TV ekrane i Vatrene koji nas oduševljavaju u Rusiji. Ima i onih koji su ”odletjeli” za Rusiju, no i u Hrvatskoj se jednako živcira i grizu nokti kod svake utakmice naših. Ako pitate bilo koga gleda li prvenstvo, kako se osjeća, svi su u nogometnoj groznici. Posebno emotivno je i u kući obitelji Vida u Velikom Rastovcu, gdje žive stric i rodbina stupa vatrene obrane Domagoja Vide.

Svaka se utakmica gleda punog srca, kažu.

– Kada dođe vrijeme reprezentativnih natjecanja, uvijek ga se sjetim kad je bio mali i koliko je volio loptu, gdje god bio. Kad je dolazio tu kod nas za vrijeme školskih praznika, stalno mu je lopta bila u nogama i htio je ići na igralište. Nekako sam osjetio da će postati veliki nogometaš i eto, danas se ponosimo na našeg ”malca” Domagoja koji sjajno igra u Rusiji i drži našu obranu u tandemu s jednako odličnim Dejanom Lovrenom – priča Domagojev stric Pavo, dugogodišnji nogometaš i nogometni radnik.

Kaže Pavo, kada utakmica počinje, sve u kući staje, svi idu pred ”mali ekran”.

– To se nikada ne propušta. Mi muški u kući oduvijek smo uz nogomet, sva tri sina su mi nogometaši i redovno pratimo sve utakmice. No, otkako je Domagoj počeo igrati u Osijeku, pa zagrebačkom i kijevskom Dinamu, Bešiktašu te posebno reprezentaciji, uz televizor su redovno i žene. Teško je opisati tu sreću kada vidiš svoju krv da se bori za najsvetiji dres. Plačemo svi uz svaku njegovu suzu i pobjedu. Moram reći da je Domagoj duša od dečka, oduvijek. Redovno se javlja i sada iz Rusije, kad stigne, pusti sinovima poneku poruku – zaključuje stric Pavo.

0407obiteljvida1Od svih Domagojevih bratića, Luka (17) je najvatreniji. Domagoj mu je oduvijek nogometni uzor.

– Ma ‘buraz’ je legenda! Sve što je postigao, napravio je svojim napornim radom i treningom. Kapa dolje za sav trud. Sve što mu se sada događa je i zaslužio. Vidjeli ste njegovu reakciju na press konferenciji sa Subom, to je Domagoj, čovjek i emotivac do kraja. Obzirom da naš klub NK Munja ima svoj kafić u Velikom Rastovcu, svi zajedno utakmice pratimo u kafiću. Kada Hrvatska igra, kafić je uvijek prepun a podrška Domagoju je izuzetno velika – kaže naš sugovornik. Kada Vida u Rusiji napravi nešto posebno i kada doprinosi ekipi, npr. dobije skok s protivničkim igračem ili blokira šut prema golu, svi su na nogama.

– Mi iz obitelji smo jako ponosni na njega kada ga vidimo kako ostavlja srce na terenu i bori se. Emocije kada ga gledamo u takvom izdanju su neprocjenjive, pogotovo sada kada cijela ekipa igra na visokoj razini – govori njegov bratić Luka koji kaže kako je cijela obitelj jako ponosna.

Često je u kontaktu, kaže, sa šogoricom, Domagojevom ženom Ivanom koja obitelji prenosi sve dojmove i emocije. – Teško je opisati kako Domagoj voli Hrvatsku, koliko daje sve od sebe… Protiv Danske potpuno smo izgubili živce, iako smo vjerovali da ćemo dobiti. Kada sam vidio Domagoja kako skače po dečkima na kraju i posebno kada je držao Subu na ramenima, suze su  jednostavno krenule – u dahu nam je ispričao Luka Vida. (www.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content