PODRUČNA ŠKOLA BAKIĆ Temelji nove zgrade izliveni, slijedi „postavljanje deke“

Tog 20. lipnja, najbolja učenica Područne škole u Bakiću, Ana Sejkora, uz nazočnost, između ostalih, virovitičko-podravskog župana Igora Androvića, gradonačelnika Grada Slatine Denisa Ostrošića i ravnateljice OŠ Eugena Kumičića Slatina, Božice Majhen, položila je temeljni kamen za novu Područnu školu u Bakiću, koja se gradi sredstvima Virovitičko-podravske županije, Ministarstva regionalnog razvoja i europskih fondova te Grada Slatine. Bila je to svečanost na kojoj su bili gotovo svi roditelje 30-ero djece koja gravitiraju pri školi u Bakiću.

9b6r36qu Custom

 

Od tada, vrijedni radnici tvrtke Građevinarstvo Horvat, srušili su staru i derutnu školu koja je bila sagrađena 1907. godine, izlili su temelje, a uskoro će postaviti i „deku“. Izgradnja nove Područne škole u Bakiću, koja se nalazi pri Osnovnoj školi Eugena Kumičića Slatina, vrijedna je 1.435.161,88 kuna (400.000,00 kuna izdvaja Ministarstvo regionalnog razvoja i europskih fondova, Grad Slatina 300.000,00 kuna, a ostatak izdvaja Virovitičko-podravska županija nap.a.).

IMG 8337 Custom

Kada se izgradi, nova područna škola u Bakiću, bit će 31. nova školska zgrada koja će biti izgrađena na području Virovitičko-podravske županije u zadnjih 10 godina. Nova škola, koja je bila želja i roditelja i mještana Bakića, iduće će godine, kada bude izgrađena, biti mjesto za ukupno 30 učenika u tri razredna odjela.

(www.vpz.hr, foto: K. Toplak)

IMG 8342 Custom IMG 8329 Custom IMG 8345 Custom

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content