RONALDO RENGEL Virovitički Ronaldo u redovima Slaven Belupa

Ljetnu nogometnu stanku iskoristili smo za razgovor s odličnim mladim nogometašem, Ronaldom. Ali ne sa slavnom „sedmicom“, zvijezdom Real Madrida, nego s nama još važnijim sportašem, Ronaldom Rengelom iz Virovitice, koji igra za hrvatski prvoligaš, Slaven Belupo iz Koprivnice. Otvoreno je s nama podijelio svoje iskustvo iz igre u prvoj ligi, kao i o svojim nogometnim počecima i transferu koji ga je približio sportskim ciljevima i željama.

1. Svoje prve nogometne korake napravio si – gdje?

U Suhopolju. Sve je počelo slučajno, kada sam napunio 7 godina. Te 2008. godine, otac je imao veteransku utakmicu u Suhopolju i dok sam čekao da utakmica završi, nepoznati dečki su mi prišli i pitali me da li želim trenirati s njima. Naravno, u loptu sam zaljubljen od kad znam za sebe pa sam pristao. Tu je započeo moj nogometni put.

2. Zašto si 2013. godine odlučio promijeniti klub?

Nakon pet godina došlo je vrijeme za promjene, nisam više mogao napredovati pa sam u razgovoru s roditeljima odlučio otići iz Suhopolja u Viroviticu, gdje su tadašnji uvjeti i ekipa u mom uzrastu (U-12) bili bolji. U Virovitici sam igrao tri godine, natjecali smo se u 1. hrvatskoj nogometnoj ligi – regija sjever i uvijek bili među šest najboljih ekipa. Tijekom zadnje sezone u NK Virovitici, u rujnu 2015. godine sam dobio poziv od Slaven Belupa, preciznije trenera Zvonimira Keleka, da se preselim u Koprivnicu te da upišem srednju školu i naravno, da igram za njih. Ovim putem želim zahvaliti prijateljima i suigračima s kojima sam igrao u Suhopolju i Virovitici, na lijepim zajedničkim danima, a posebno trenerima Ivici Eviću s kojim sam radio u Suhopolju i trenerima iz Virovitice, Željku Pšihistalu, Antunu Petroviću i Zlatku Vukoviću, koji je bio ključan u mom nogometnom razvoju.

2 Custom

3. Kako je izgledao tvoj prelazak u Slaven Belupo?

U Koprivnici sam upisao srednju školu – smjer nutricionist, a trenirati sam počeo na ljeto 2016. godine. Prvih mjesec dana otac me vozio na treninge i utakmice, a nekoliko dana prije početka školske godine preselio sam se u stan sa cimerom koji mi je pomogao tijekom prilagodbe u novom gradu, u kojem sam vrlo zadovoljan životom. Kada je počela nogometna sezona, prvih nekoliko utakmica igrao sam na poziciji napadača, ali sam ulazio kao rezerva. Ubrzo sam postao stalni prvotimac, ali na poziciji veznog igrača.

3 Custom

4. Kako izgleda tvoj prosječan dan?

Treninge imamo svaki dan, a jedini dan odmora je dan nakon utakmice. Kada traje faza priprema, trening imamo dva puta dnevno ili jednom, ali produženi. Kada sam u školi u jutarnjoj smjeni, nastava mi završava u 14 sati, a trening me čeka već u 15:30. Kada sam u poslijepodnevnoj smjeni, onda na trening idem u 8 ujutro. Osim nogometnih treninga posjećujem i teretanu gdje radim dodatne vježbe snage kako bih razvio mišićnu masu. Nije lako sve te treninge uskladiti s učenjem, ali uspjevam jer obožavam nogomet i imam velike ciljeve. U Viroviticu dolazim na opuštanje svaka dva tjedna. Lijepo se vratiti kući i provesti dva dana s obitelji i prijateljima s kojima sam odrastao, a onda “punih baterija” natrag u Koprivnicu.

1 Custom

5. Što bi ocijenio svojim najvećim ostvarenjem u Slaven Belupu?

Zahvaljujem trenerima Vedranu Medenjaku i Daliboru Gorupiću koji su mi pomogli u mom nogometnom razvoju. Protekle sezone istaknuo bih pobjedu protiv Hajduka u predzadnjem kolu, gdje smo direktno pomogli Dinamu na osvajanju naslova. Do samog kraja bilo je upitno pitanje pobjednika. Mi smo završili na 8. mjestu, iako smo bili na samo 3-4 boda do kluba ispred nas na tablici. Istaknuo bih i drugo mjesto na HNS-ovom turniru u Iloku. Sa školskom ekipom osvojio sam i prvo mjesto na državnom prvenstvu u Poreču, to su uglavnom suigrači iz Slaven Belupa.

5 Custom

6. Kakva je atmosfera u klubu i što očekuješ u novoj sezoni?

Uvjeti za rad su odlični, treneri su školovani, a konkurencija je velika tako da smo na neki način jedni drugima motivacija i poticaj da se trudimo, treniramo i radimo, za one vikende kada dolazi utakmica, a to je za mene zaista poseban osjećaj. Potrebno je veliko odricanje. Nema lakih utakmica. Protekle sezone sam na poziciji veznjaka zabio i šest pogodaka, čime sam prilično zadovoljan jer zbog nekoliko lakših ozljeda nisam odigrao sve prvenstvene utakmice. Sada sam izlazni kadet, a juniorske pripreme počinju 9. srpnja. Dat ću sve od sebe kako bih uspio izboriti mjesto u toj selekciji Slaven Belupa. Zahvaljujem svima koji su mi pomogli, a posebno svojim roditeljima koji su mi velika podrška.

(www.icv.hr, ts)

4 Custom e1530983448577

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content